ZEMAN O KOSOVU: Pokušaću da ubedim kolege da povuku priznanje

ZEMAN O KOSOVU: Pokušaću da ubedim kolege da povuku priznanje


Predsednik Aleksandar Vučić preneo je članovima Višegradske grupe da je kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju jedini mogući put za budućnost celog Zapadnog Balkana, ali, kako je istakao na pres konferenciji, ne može da se meša u unutrašnje stvari bilo koje zemlje, pa ni u odluku o eventualnoj promeni stava po pitanju statusa tzv. Kosova.

Predsednik Češke Miloš Zeman nadovezao se na te reči i dodao da će, kada je reč o njegovoj inicijativi da zvanični Prag poništi odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, pokušati da ubedi svoje kolege.

Povezane vesti – Vučić Višegradskoj grupi: Budite naši predstavnici u EU

“Rekao sam da ću na prvom sastanku sa predstavnicima vlasti Češke koji se bave ustavnim pitanjima izneti predlog o povlačenju priznanja. Mi smo demokratska zemlja, mogu biti nadglasan, ali o poništavanju priznanja Kosova pokušaću da ubedim svoje kolege”, rekao je on.

“Voleo bih da i drugi imaju slično mišljenje”, dodao je on.

Vučić je istakao da je zahvalan Zemanu na podršci po tom pitanju:

“Zahvalan sam predsedniku Češke Milošu Zemanu na stavovima po pitanju Kosova. Danas sam govorio o našoj politici prema Kosovu i o problemima sa kojima se suočavamo. Ponovio sam stav Srbije da je kompromisno rešenje jedini mogući put za budućnost celog Zapadnog Balkana i u EU, ali i za bolje odnose između ljudi koji žive na Zapadnom Balkanu”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar