Vesti
12.11.2019. 18:33
Tanjug

"ZNAM KO JE BUDAK" Vučić: Nisam Brant, već Vučić i izvinite što sam vam rekao istinu

tan2019-10-15_174839195_2.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

"Ja nisam Vili Brant, ja sam Aleksandar Vučić i znam ko je Mile Budak, i izvinite što sam vam rekao istinu", poručuje predsednik Srbije delu hravtske javnosti koja ga kritikuje zbog postavlčjanja ploče srpskom generalu u kasarni u Novom Sadu.

Vučić je rekao da on nema čega da se stidi, te da će i odluku o odlasku u Zagreb, kongres Evropske narodne partije, doneti sam i da to niko ne može da mu zabrani. Odluku o tome je već doneo, a da li će otići ili će se "samozabraniti", pošto samo on o tome odlučuje, sa javnošću će, kaže, podeliti za dan ili dva.

"Doneo sam odluku, a najkasnije sutra ili prekostura, u zavisnosti od mojih obaveza, dobićete moje pisano obraćanje i potvrdu dolaska ili odlaganje ili samozabranu dolaska, pošto niko drugi ne može da mi zbrani, to mogu samo sam da učinim. Saznaćete za dva dana", rekao je Vučić novinarima u Parizu gde se nalazi u trodnevnoj poseti.

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Istakao je da on nema čega da se stidi, već, kako kaže, ponosi se svojim radom i načinom na koji štiti interese Srbije, a to što ga, navodi, deo hrvatskog društva ostrašćeno napada samo govori da dobro radi za interese građana Srbije i srpskog naroda.

Upitan zašto delu hrvatske javnosti smeta njegov odlazak u Zagreb, Vučić procenjuje da je to zbog podizanja spomen-ploče komadantu brigade JNA Mladenu Bratiću u kasarni u Novom Sadu, koji je poginuo u Vukovaru.

"Pri tome, ja o tome ništa nisam ni znao, a sve i da jesam, podižete spomen-ploču u jednoj sobi, kasarni, zato što je čovek poginuo u uniformi JNA, bio je komadant brigade. Samo to uradite, i ništa više, nije bio osuđen ni za šta, a vi podignete hajku na jednu zemlju i njenog predsednika, a da pri tome imate desetine spomenika Mili Budaku, nacističkom zločincu", ukazao je Vučić.

foto: Shutterstock foto: Shutterstock

Kazao je da je NDH bila druga autonomna nacistička država u Evropi, i da je, dok su sve ostale, navodi Vučić, bile fašističke, NDH bila nacistička tvorevina. Vučić je naveo da je Hrvatska nacisti Mili Budaku podigla spomenike, dala mu ulice u 12 hrvatskih gradova, podsetivši da je to čovek koji je govorio da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati, a trećinu pokatoličiti.

"Ja sad treba da ćutim i da ne umem da vam ogovorim da biste me voleli, da biste rekli ''evo ga srpski Vili Brant. Nisam Vili Brant, ja sam Aleksandar Vučić i znam ko je Mile Budak, i izvinite što sam vam rekao istinu", zaključio je Vučić

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve