ZORAN ĐORĐEVIĆ: Moramo stati na put trgovini ljudima

ZORAN ĐORĐEVIĆ: Moramo stati na put trgovini ljudima

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bs


Povodom 30. jula, Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðrođević poručio je da je neophodno nastaviti sa zajedničkim radom države i društva kako bi se podigla svest o tom problemu, zaštitili oni koji su izloženi riziku i pomoglo žrtvama.

Ðorđević je naveo da je Srbija učinila velike napore kako bi stala na put trgovini ljudima, problemu sa kojim se danas suočava celi svet.

“U narednom periodu neophodano je nastaviti sa zajedničkim radom države, društva i pojedinca, na podizanju svesti o ovoj veoma važnoj temi, kako bi zaštitili sve one koji su izloženi riziku ali i pomogli žrtvama”, poručio je Ðorđević, saopšteno je iz Ministarstva.

 FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bs

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bs

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu uz podršku ambasade SAD-a, osnovano je Prihvatilište za žrtve trgovine ljudima.

Povezane vesti – Znak rukom kao tajni signal za pomoć

Takođe, Ðorđević navodi i da je uočen veliki napredak kada je u pitanju identifikacija i koordinacija u obezbeđivanju podrške žrtvama.

“Otvaranje Prihvatilišta je bila naša međunarodna obaveza, ali predstavlja i rezultat odgovorne politike koju sprovodi ova Vlada. Srbija aktivno radi na unapređenju uslova života naših građana i obezbeđivanju sigurnosti, u skladu sa tim moramo zaštiti svakog pojedinca i stati na put trgovini ljudima”, ukazao je ministar.

Povezane vesti – Žena je “uvek kriva”

Ministarstvo na čijem je čelu, kako dodaje, aktivno radi na podizanju svesti građana kada je ta tema u pitanju.

“Moramo zaštiti sve članove društva, ali i pomoći onima koji su nažalost bili žrtve trgovine. Kao što je to rekao naš predsednika Aleksandar Vučić, u Srbiji nema mesta za nasilje i svi zajedno moramo nastaviti da radimo na tome“, rekao je Ðorđević.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar