Vesti
06.01.2022. 07:05
Tanjug

Direktor Centra

Zvečanska: Nijedan zaposleni u prihvatilištu nije pozitivan

dete, deca ruka, otac
Izvor: Shutterstock

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić demantovao je navode pojedinih medija da su skoro svi zaposleni u dečijem prihvatilištu na Savrskom vencu zaraženi korona virusom.

"To je totalna dezinformacija", rekao je Milačić za Tanjug i naglasio da u poslednjih 20 dana nijedan zaposleni nije bio pozitivan, ali da od pre dva dana imaju dvoje sa blagim simptomima.

Milačić je precizirao da to dvoje pozitivnih ne radie ni u prihvatilištu, ni u prihvatnoj stanici. Oni su zaposleni u Centru, rekao je Milačić i podsetio da Centar ima dva prihvatilišta i jednu prihvatnu stanicu.

"Nemamo toliko zaposlenih u prihvatilištima, a kamoli da imamo zaraženih koliko navode", rekao je Milačić.

Direktor Zvečanske je naglasio da svi zaposleni veoma vode računa o merama u borbi protiv korona virusa kako bi štićenici Centra bili bezbedni.

Prema njegovim rečima, u prilog tome govori činjenica da je od početka pandemije, za ove dve godine, samo devet štićenika bilo zaraženo virusom.

"Osam ih je bilo asimptomatskih, jedan je imao blagu temperaturu. Ne bismo ni znali da su zaraženi, da u cilju prevencije, često ne koristimo antigenske testove koje smo dobili", rekao je Milačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ðerlek: Potrebna nam je i četvrta doza
Mirsad Đerlek

Koronavirus

05.01.2022. 11:07

Ðerlek: Potrebna nam je i četvrta doza

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je da se već razgovora o četvrtoj dozi zbog toga što efektivnost vakcina opada sa pojavom novih sojeva, kao i da veruje da će se u 2022. godini završiti priča sa koronavirusom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve