Vesti
08.04.2019. 18:39
Klix.ba

Zvizdić: Drina će ostati granica do sudnjeg dana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić prokomentarisao je crtanje granica Milorada Dodika, prema kojem RS, Srbija i deo Crne Gore čine novu državu. Zvizdić se našalio da je Dodik možda crtao granice gde će biti 4G plus mreža, ali i istakao da će granica na Drini ostati granica između BiH i Srbije do sudnjeg dana.

"Pozivam susede na pridržavanje međunarodnog prava i potpisivanje ugovora o granici sa Srbijom i Hrvatskom. Povezivanje BH-entiteta s Kosovom nema ni istorijsko, a ni pravno utemeljenje. Nosimo odgovornost da se svi potrudimo da otvaramo vrata budućnosti. Vreme je da na Balkanu pređemo na 5G, a sada smo izgleda na 2G kada je reč o političkim odnosima", kazao je Zvizdić, nazivajući iscrtavanje granica igranjem sa slikovnicama. On je podsetio da smo kao mali čitali bajke i basne, ali da smo to prevazišli.
"Ako neko razmišlja da menja granice, onda je on najveći protivnik svih građana Zapadnog Balkana. Mi svi znamo kako se odluke na Balkanu jedino mogu menjati", rekao je Zvizdić.
On je zaključio da su dobre komšije oni od čijih se postupaka ne strahuje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve