Zdravlje
30.07.2022. 08:12
R.E.

Veoma nezdravo

Da li i vi to radite - na odmoru, a u glavi na poslu

posao, rad, more, letovanje
Izvor: Shutterstock

Čak i tokom letovanja skoro trećina nemačkih kancelarijskih radnika dostupna je za posao. Tačnije, 31 odsto - rezultat je ankete instituta JuGav (YouGov). Svaki deveti zaposleni čak i želi da bude dostupan svakog dana.

Među ispitanicima koji kažu da nisu dostupni, više od četvrtine barem jednom nedeljno tokom odmora pogleda poruke u vezi sa poslom. U anketi je učestvovalo više od 2.000 zaposlenih, piše DPA.

Pod stresom zbog stalne dostupnosti bilo je 30 odsto ispitanika, dok je 66 odsto reklo da im je bilo teško da se tokom odmora "isključe".

Među razlozima za stalnu pristupačnost bila su očekivanja klijenata ili poslodavaca i važni projekti, ali i sopstvena motivacija.

Osim toga, ljudi su napeti i pre i posle odmora. Da je bilo pod stresom uoči letovanja reklo je 45 odsto učesnika ankete, dok je 63 odsto navelo da su posle odmora ostali sveži još samo nedelju dana.

"Fleksibilan rad ne treba da znači da zaposleni budu stalno dostupni i da ne mogu da se isključe", rekao je Oliver Bliher iz tehnološke kompanije Slek (Slack), koja je pokrenula istraživanje.

"Kompanije propuštaju sjajnu priliku, jer samo oni koji zaista mogu da se isključe na odmoru ili posle posla, vraćaju se na rad sa obnovljenom energijom i motivacijom," istakao je Bliher.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rad tokom praznika: Koliko iznose dnevnice
novac, pare, novčanik

Zanimaće vas sigurno

31.12.2021. 12:07

Rad tokom praznika: Koliko iznose dnevnice

Za predstojeća dva vikenda imaćemo i prve državne i verske praznike u 2022. godini, a ti dani se posebno računaju što se tiče isplate dnevnica

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve