Zdravlje
04.11.2022. 09:14
Beta

Ministarstvo zdravlja

Nakon greške, ispravnu BSŽ vakcinu dobilo 133 dece

dete, vakcinacija, vakcine
Izvor: Shutterstock

Vakcinacija dece BSŽ vakcinom protiv tuberkuloze, koja su greškom primila fiziološki rastvor, uspešno je nastavljena na teritoriji Srbije, saopšteno je iz kabineta ministarke zdravlja.

"U zdravstvenim ustanovama u Srbiji u kojima se obavlja vakcinacija, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinu je primilo 133 dece. U GAK 'Narodni front' u Beogradu do sada su vakcinisane 92 bebe i nijedna nije imala nikakvu kontraindikaciju. Do sada je u ovoj ustanovi, u kojoj se obavlja vakcinacije dece sa područja Beograda, zakazano ukupno 430 termina, na koje se nije odazvalo četvoro roditelja", navedeno je u saopštenju.

Iz ministarstva su istakli da je van teritorije Beograda, vakcinacija obavljena u 44 doma zdravlja u Srbiji, gde je vakcinisana 41 beba, a privremene kontraindikacije pojavile su se kod desetoro mališana.

Do sada je u domovima zdravlja van Beograda zakazano ukupno 19 termina za vakcinaciju na koje se nisu odazvali roditelji dvoje dece.

Kako je obećala ministarka zdravlja Danica Grujičić, javnost će svake nedelje dobijati precizne podatke o toku i rezultatima vakcinacije BSG vakcinom u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, saopšteno je iz kabineta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Umesto BSŽ vakcine 600 beba dobilo fiziološki rastvor
beba

GAK narodni front

27.10.2022. 13:06

Umesto BSŽ vakcine 600 beba dobilo fiziološki rastvor

Umesto BSŽ vakcine, 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić.
Close
Vremenska prognoza
fog
0°C
10.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve