Zdravlje
05.04.2022. 12:35
Beta

Počelo prijavljivanje

Penzioneri, ako biste besplatno u banju...

Vežbanje, banja
Izvor: Shutterstock

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije raspisao je u utorak oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za 2022. godinu.

Rok za podnošenje prijava je 21. april.

Pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima Srbije imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, sa prebivalištem na teritoriji Srbije, čija penzija iznosi do 30.978 dinara, i koji osim penzije nemaju druga lična primanja.

Uslov je i da nisu koristili besplatnu rehabilitaciju u 2020. i 2021. godini, a mogu da prilože i raspoloživu medicinsku dokumentaciju.

Prijave se dostavljaju udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište, a mogu i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi izvan svog mesta stanovanja.

Кorisnici sa teritorije Кosovo i Metohija sa prebivalištem, odnosno boravištem van te teritorije prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta.

Rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju  biće objavljene 21. radnog dana od dana isteka oglasa.

Na rang listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli.

Komisija je dužna da u roku od pet radnih dana razmotri prigovore i utvrdi konačnu rang listu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pod kojim uslovima možete u starosnu, a pod kojim u prevremenu penziju
Penzioneri

Nije isto

30.08.2021. 20:05

Pod kojim uslovima možete u starosnu, a pod kojim u prevremenu penziju

U prevremenu starosnu penziju u Srbiji poslednjih godina odlazilo je između 8.000 i 10.000 ljudi, a od 2015. ukupno oko 50.000 građana odlučilo se za ovu vrstu penzije, izjavio je direktor Sektora za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja u Republičkom Fondu za PIO Vladimir Stanković.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve