Zdravlje
02.01.2022. 14:00
R.E.

Japan

Vakcina iz snova - pruža doživotnu zaštitu od korone

vakcinacija
Izvor: Shutterstock

Japanski naučnici u Tokiju na putu su da razviju antikovid vakcinu "iz snova" koja pruža doživotnu zaštitu od smrtonosnog virusa, piše dnevnik ''Japan Tajms''.

U Japanu već neko vrieme je u toku rad naučnika koji nastoje da razviju revolucionarnu vakcinu koja će garantovati doživotnu zaštitu od korona virusa, piše tokijski dnevnik.

U razgovoru sa novinarom ovog najstarijeg tokijskog dnevnika na engleskom jeziku, profesor Mičinori Kohara je ispričao da je već na početku 2020. godine počeo da razmišlja o vakcini koja bi pomogla da se potpuno iskoreni korona virus.

Profesor Kohara kaže da je rad na ovoj vakcini počeo već u aprilu iste godine, odnosno na samom početku pandemije korona virusa.

Ukoliko rad japanskog naučnog tima bude uspešan, oni će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle inokulacije u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu.

Japanska farmaceutska kompanija Nobelpharma Co. biće zadužena za sprovođenje prve i druge faze kliničkih ispitivanja ove vakcine do početka 2023. godine.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Turska počela sa primenom svoje domaće vakcine
Vakcine

"Turkovak"

30.12.2021. 14:49

Turska počela sa primenom svoje domaće vakcine

Turska je u bolnicama širom zemlje počela sa primenom svoje domaće vakcine protiv koronavirusa "Turkovak".
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
24°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve