Zdravlje
20.10.2022. 15:44
Promo

"Da se nove nade rode“

Za povećanje nataliteta 118,5 miliona dinara

1
Izvor: NIS

Kompanija NIS je objavila rezultate konkursa u okviru programa "Zajednici zajedno“ koji se od 2009. godine realizuje u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije.

Ovogodišnji program, koji se sprovodi pod sloganom "Da se nove nade rode“, posvećen je reproduktivnom zdravlju i povećanju nataliteta, a ukupna vrednost 22 podržana projekta iznosi 118,5 miliona dinara.

Izabrani projekti usmereni su na opremanje zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem u cilju blagovremene dijagnostike i lečenja što direktno doprinosi povećanju nataliteta. Takođe, podrška je namenjena i lokalnim samoupravama u realizaciji javnih poziva za sufinansiranje troškova parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Oprema koja će biti nabavljena u sklopu odabranih projekata zadovoljava najviše tehnološke standarde u oblasti specijalizovane medicinske opreme.

U delu podrške lokalnim samoupravama u sufinansiranju procesa vantelesne oplodnje, omogućena je podrška parovima u samom procesu vantelesne oplodnje, kao i u procesu pripreme za postupak.

Projekti će biti realizovani u 13 partnerskih gradova i opština u našoj zemlji: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Pančevu, Požarevcu, Kikindi, Zrenjaninu, Kanjiži, Srbobranu, Žitištu, Novom Bečeju i Velikom Gradištu.

Rezultati konkursa objavljeni su na veb stranici  www.nis.rs  kao i na sajtovima gradova i opština učesnica u programu.

Neki od rezultata podržanih projekata su: nabavka najsavremenijih ultrazvučnih aparata, CTG aparata, opreme za embriološke laboratorije, opreme za hirurške intervencije, ginekoloških stolova i stolica namenjenih i osobama sa invaliditetom, kao i inkubatora za novorođene bebe.

Od 2009. godine, samo kroz program "Zajednici zajedno“, NIS je u unapređenje uslova za život građana Srbije uložio više od 1,5 milijardi dinara i realizovao više od 1.000 projekata u oblasti javnog zdravlja i socijalne zaštite, nauke i obrazovanja, kulture, sporta i zaštite životne sredine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Možemo li da pobedimo belu kugu?
Majka i beba

Demografska slika Srbije

23.08.2022. 15:41

Možemo li da pobedimo belu kugu?

U, slobodno se može reći, katastrofalnoj demografskoj situaciji u kakvoj se Srbija nalazi optimistički zvuče vesti i o bilo kakvom, makar i minimalnom pomaku u pozitivnom smeru kada je reč o populaciji. A takva je i ona kojom se na svom instagram profilu pohvalio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić – da je u prvih šest meseci 2022. godine rođeno 521 novorođenče više nego u istom periodu 2021. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
15.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve