Život
10.08.2021. 15:20
R.E.

Pošta Srbije upozorava

Ako koristite WhatsApp pazite: Prevaranti vrebaju

telefon
Izvor: Shutterstock

Pošta Srbije otkrila je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe "Post Express", a meta su korisnici aplikacije WhatsApp i nekih sajtova za kupoprodaju. U pitanju je takozvana fišing prevara, odnosno pokušaj krađe podataka građana.

Poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici "Post Express" usluge, koja nije u vlasništvu JP Pošta Srbije, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

"Ističemo da ni Pošta Srbije, ni Post Express ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, Pošta Srbije obavestila je i MUP Srbije - Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela", navela je Pošta Srbije u saopštenju.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, građanima je na raspolaganju Kontakt centar Pošte Srbije, čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako su hakeri zaustavili proizvodnju mleka
mleko

Onlajn kriminal

24.06.2021. 09:35

Kako su hakeri zaustavili proizvodnju mleka

Austrijska mlekara "Salcburg Milh“ bila je meta hakerskog napada, usled kojeg je morala da obustavi proizvodnju.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve