Život
13.06.2021. 15:25
Tanjug

EMA saopštila

Astrazeneka nije za starije od 60 godina

vakcine protiv koronavirusa
Izvor: PAP / MACIEJ KULCZYNSKI

Evropska agencija za lekove (EMA) saopštila je da bi trebalo izbegavati davanje vakcine Astrazeneke protiv korona virusa starijima od 60 godina, zbog bojazni od retke pojave zgrušavanja krvi, izjavio je šef radne grupe te agencije za korona virus Marko Kavaleri.

On je za italijanski list "Stampa" rekao da je stav EMA i dalje da u kontekstu pandemije korist od vakcine premašuje moguće rizike kod svih starosnih grupa, prenosi Rojters.

Kavaleri je naveo da, s obzirom na to da epidemija jenjava i da su mladi manje izloženi rizicima povezanim sa korona virusom, EMA smatra da bi za njih bilo bolje da koriste vakcine na bazi mRNa tehnologije, kao što su Moderna ili Fajzer.

Naveo je da se ta preporuka odnosi i na starije od 60 godina i podsetio da su Francuska i Nemačka odlučile da izbegavaju Astrazeneku i za starije od 60 godina.

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nestalo struje, propale vakcine!
vakcine

Ljudska greška

12.06.2021. 13:07

Nestalo struje, propale vakcine!

U vreme kad u Austriji i dalje nedostaju vakcine protiv korona virusa u Austriji, zbog ljudske greške propalo je u pokrajini Štajerskoj oko 1.800 doza cepiva Biontek-Fajzer.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
13.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve