Život
04.08.2021. 20:05
R.E.

"Čudan gest"

Barbika sa likom doktorke koja je radila na korona vakcini

Barbike, 4. 8. 2021.
Izvor: EPA / JUSTIN LANE

Profesorka Sara Gilbert, koja je vodila razvoj vakcine AstraZeneka na Univerzitetu u Oksfordu, dobila je Barbi lutku sa svojim likom.

Ona kaže da je to "čudan gest", ali se nada da će inspirisati mlade devojke da se bave naukom, tehnologijom, inžinjeringom i matematikom, piše londonski "Gardijan".

"Strastveno želim da inspirišem sledeću generaciju devojčica i nadam se da će deca koja vide moju Barbiku shvatiti koliko su naučne karijere od vitalnog značaja za pomoć svetu oko nas", rekla je Gilbertova i dodala da je njena želja da se i na ovaj način ukaže deci na karijere kojih možda nisu ni svesna.

Kompanija koja pravi popularne lutke, napravila je i modele u čast drugih žena koje su širom sveta doprinele borbi tokom pandemije, a među njima su zdravstvene radnice Ejmi O'Salivan i Odri Kruz, kanadska lekarka Čika Oriuva, brazilska biomedicinska istražiteljka Žaklin Goes de Žezus i doktorka Kirbi Vajt koja je kreirala haljinu za za medicinsko osoblje.

Pogledajte fotografije kako izgledaju Barbike sa likom princeze Leticije, Kjet Midlton, Angele Merkel, one koje su inspirisanje filmom "Orkanski visovi"...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve