BOTULINSKI TOKSIN I PODMLAĐIVANJE: Sve što treba da znate o najpopularnijem tretmanu

BOTULINSKI TOKSIN I PODMLAĐIVANJE: Sve što treba da znate o najpopularnijem tretmanu


Botulinski toksin smatra se najpopularnijom od svih savremenih maloinvazivnih procedura u svetu estetske medicine. Ali, zašto je to tako?

Nažalost, naša lica ne mogu zauvek ostati mlada. Vremenom se bore i nabori javljaju na koži, a posebno na mestima kao što su čelo, prostor između obrva, oko očiju i usana.

Međutim, u današnje vreme je moguće prilično uspešno boriti se sa neželjenim i neprijatnim znakovima starenja, a upravo botulinski toksin će postati vaš savršen saveznik u toj borbi.

Da li se botulinski toksin koristi samo za podmlađivanje?

Iako su tretmani botulinskim toksinom među najtraženijim u svetu, malo je poznato da se ovaj preparat prvobitno koristio u preventivne svrhe.

Neurologija i gastroenterologija samo su neke od oblasti u kojima se botulinski toksin koristi kao lek za lečenje migrene i grčeva.

Osim toga, tretman koji je poslednjih godina stekao vrtoglavu popularnost jeste lečenje preteranog znojenja ili hiperhidroze botulinskim toksinom.

Ipak, neosporivo je da estetska medicina prednjači i da se botulinski toksin pokazao kao jedno od najboljih rešenja za podmlađivanje i zaglađivanje bora, za naš portal govori ass. dr spec. Kristina Davidović.

2

Botulinski toksin ne zna za godine

Kada je pojava bora u pitanju, nekada se glavnim negativnim faktorom smatralo UV zračenje. Međutim, danas nauka tvrdi da je zapravo rad mišića primarni faktor u stvaranju bora.

Iako injekcije botulinskog toksina prvenstveno predstavljaju način sprečavanja starosnih promena, nikada nije kasno da se prvi put odlučite za ovu proceduru.

S druge strane, botulinski toksin se bezbedno može koristiti sa pojavom prvih borica. S obzirom na to da je FDA odobrila ovaj preparat, on se može koristiti od 18. godine.

Većini pacijenata prvi efekat postane primetan 3 do 7 dana nakon procedure, dok je konačan rezultat vidljiv nakon 10 do 15 dana.

Rezultati će vas oduševiti – vaša koža biće znatno zategnutija, podmlađena i bez dubokih bora.

Međutim, rezultati botulinskog toksina nisu večni. Narednih 4-6 meseci moći ćete da uživate u podmlađenom izgledu svoje kože, nakon čega je potrebno ponoviti tretman.

Dobra vest je da je efekat nakon svakog narednog tretiranja duži.

Botulinski toksin “pobeđuje“ vreme, ali pazite kome poveravate svoje lice

Ako ste odlučili da vratite nekoliko godina unazad i odete na proceduru botulinskim toksinom, veoma je važno da se odlučite za lekara specijalistu.

Nemojte se voditi cenama tretmana, jer ušteda malo novca nije vredna zdravstvenih i estetskih problema.

S druge strane, brojne holivudske zvezde su svedoci kako ovakvi tretmani mogu situaciju učiniti još gorom, ukoliko ne umemo biti umereni.

Dakle, iskusno i stručno lice, kao i umerenost učiniće botulinski toksin najboljim prijateljem vaše kože.

3

Poliklinika Rea Medika rezultat je dugogodišnjeg rada i usavršavanja lekara koja nudi niz inovativnih metoda i tretmana kako u nehirurškoj grani estetike, tako i u oblastima hirurgije i najnovije metode transplantacije kose.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar