BRAČNI PAR IZ KANADE ŽIVI SVOJ SAN: Izgradili dom na plutajućem ostrvu

BRAČNI PAR IZ KANADE ŽIVI SVOJ SAN: Izgradili dom na plutajućem ostrvu

Foto: You Tube screenshot


Jedan kanadski bračni par već 25 godina živi na malom plutajućem ostrvu u divljini Britanske Kolumbije, u ekološkom domu koji su sami izgradili i nazvali “Uvala slobode”

Daleko od gradske gužve i urbanog života, Vejn Adams (66) i Ketrin King (59) iz Kanade stvorili su svoju oazu mira nedaleko od ostrva Vankuver, u plutajućem domu koji su počeli da grade 1992. godine. Poput većine ljudi, i ovaj par je nekada razmišljao da kupi stan u civilizaciji, ali za to nisu imali dovoljno novca.

Ipak, na odluku da sami izgrade svoj dom na vodi u mestu Tofino u Britanskoj Kolumbiji, više je uticala želja da žive slobodno i u skladu sa prirodom. Vejn i Ketrin već 25 godina rade na širenju i unapređenju plutajućeg ekološkog ostrvca, koje su nazvali “Uvala slobode”.

Foto: You Tube screenshot

Foto: You Tube screenshot

Njihova tvrđava, udaljena na nekih 45 minuta vožnje brodom od ostrva Vankuver u Kanadi, sadrži sve što je ovom paru neophodno za život. Sastoji se od dvanaest platformi na kojima se nalaze kuće i bašte međusobno spojene mostićima, a sve u pink i tirkiznim bojama.

Osim prostora za svakodnevni život, svetionika za smeštaj gostiju, plastenika za proizvodnju hrane, bračni par napravio je i dva kutka namenjena samo njihovim hobijima. Naime, plesni podijum rezervisan je za Ketrin, koja je bivša balerina, dok se Vejn u svom delu bavi rezbarenjem.

Foto: You Tube screenshot

Foto: You Tube screenshot

Bračni par retko napušta svoj dom jer tu imaju sve što im je potrebno. Električnu energiju dobijaju od solarnih panela, sami gaje voće i povrće, ribu love u neposrednoj okolini, a vodu zahvataju iz obližnjih izvora.

Novac zarađuju od svojih rukotvorina, ali i od turizma, jer ih tokom leta posećuju brojni turisti koji neretko u njihovom domu provode i po nekoliko dana.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar