Život
07.12.2020. 22:17
Promo

Bravo za sve nas, Lana ide na lečenje!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Verovatno ste čuli za Lanu Jovanović, hrabru devojčicu koja nema još ni godinu dana, a bori se sa opakom smrtonosnom bolešću.  Dijagnoza  je spinalna mišićna atrofija tip 1, a lek Zolgensma, koji se može primiti samo u Americi, košta čak 2,4 miliona dolara. Zahvaljujući upravo tome što se vest za pomoć Lani pročula širom naše zemlje i što su građani na sve načine organizovali sakupljanje sredstava, novac za lek je sakupljen! Koliko su naši građani jedinstveni i humani, pokazalo se još jednom na slučaju ove devojčice, a roditelji male Lane neizmerno su zahvalni svim ljudima velikog srca, jer bez njih ova devojčica ne bi mogla da ode na lečenje.

S obzirom na Lanino teško zdravstveno stanje i pandemiju korona virusa, neophodno je bilo obezbediti i let do Amerike privatnim avionom, a to je dodatni trošak od nekoliko stotina hiljada evra, za čije prikupljanje više nema vremena. Građani su ponovo apelovali na društvenim mrežama da još nije gotovo, da novac za avion mora da se skupi u što kraćem roku, jer vreme teče.

Kao i u slučaju male Sofije Markuljević, i ovoga puta su se odazvali Miodrag Kostić, osnivač i predsednik MK Group i Aleksandar Kostić potpredsednik kompanije i pokazali humanost na delu time što  finansiraju specijalan let do San Dijega. Lanina mama je radosnu vest podelila sa svima na društvenim mrežama.

https://www.instagram.com/p/CIgLVyonxef/?igshid=tuiaiv22w1bd

https://m.facebook.com/zalaninuzivotnubitku/

Ovim humanim gestom MK Group zaokružila se akcija svih građana Srbije da mala Lana ode na lečenje u Ameriku. Bravo za sve nas, pokazali smo da zajedno možemo mnogo, a što je najvažnije – jedna devojčica će dobiti šansu za svoj prvi korak. Idemo dalje, svim srcem pratićemo malu Lanu i njene roditelje, držati palčeve da kao Sofija Markuljević uspešno prođe tretman i vrati se svojoj kući kao zdravo dete.

Nedavno je akcijom „Za Sofijin prvi korak“ obezbeđen novac za hitno lečenje ove devojčice u inostranstvu, a i tada je transfer u Ameriku pomogla kompanija MK Group zajedno sa našim najuspešnijim teniserom Novakom Đokovićem.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
15.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve