ČEKAJUĆI KIŠU: Zašto u Beogradu danima smrdi i ko će to da reši?

ČEKAJUĆI KIŠU: Zašto u Beogradu danima smrdi i ko će to da reši?

Shutterstock


Nepodnošljivi smrad širio se Beogradom proteklih dana, kao i skoro svake godine u ovo vreme. Nadležni gotovo uvek imaju isto objašnjenje, a ovaj put su iz Zavoda za javno zdravlje poručili da nema razloga za brigu i da bi problem neprijatnog mirisa mogla da reši već sledeća kiša?!

“Došlo je do povlačenja vode reka Sava i Dunav u pojedinim delovima njihovog toka, što je doprinelo da deo obale, a posebno oni delovi gde se ulivaju kanalizacioni delovi iz kolektora isparavaju u vazduh okoline. Vetrovi doprinose prenošenju neprijatnih mirisa od isparavanja organskih materija fekalnog i drugog priobalnog nanosa”, navode iz Zavoda, dodajući da je najbitnije što nema nikakve opasnosti po zdravlje.

“To nisu materije koje potiču iz prljavih tehnoloških procesa, niti se radi o toksičnim gasovima. Remeti se komfor stanovanja i boravak u spoljnoj sredini. Trajanje je ograničeno i sa promenom meteoroloških prilika doći će do nestanka ovih neprijatnih mirisa”, tvrde u Zavodu za javno zdravlje grada Beograda.

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar