CNN O BEOGRADU: “Beli feniks” koji se stalno razvija i bruji životom

CNN O BEOGRADU: “Beli feniks” koji se stalno razvija i bruji životom

Shutterstock


Specijalozovani servis za turizam i putovanja CNN-a preporučio je svojim čitaocima u obimnoj reportaži o Beogradu deset ključnih mesta koje treba obići prilikom posete glavnom gradu Srbije.

U članku se preporučuju najbolja mesta za posetu u Beogradu kao što su Kalemegdan “zeleno istorijsko srce Beograda”, Knez Mihailova ulica kao “glavna arterija grada koja konstantno bruji životom”, Dorćol kao jedan od najstarijih i najatraktivnijih kvartova sa velikim brojem kafića i barova, zatim Skadarlija i “živopisni” Zemun sa svojim specifičnim sadržajima, Hram Svetog Save, Narodni i Muzej savremene umetnosti…

profilna beograd

“Poznat kao ‘beli feniks’ jer je toliko puta bio uništen i ponovo građen, Beograd je grad koji se neprestano razvija. Srpska prestonica konstantno oživljava svoje istorijske kvartove, i poput Budimpešte preokreće zapuštene prostore u šik barove.”

Narodni muzej foto oksana (2)

“Nošeni željom da što više vremena provedu napolju, Beograđani kulturu ispijanja kafe uzimaju veoma ozbiljno u ovoj uzbudljivoj destinaciji jugoistočne Evrope”, piše poznata britanska novinarka Meri Novaković.

Beograd

Narodni muzej je prema oceni CNN Travela-a “vredelo čekati zbog impresivne umetničke kolekcije”, kao i Muzej savremene umetnosti i Hram svetog Save.

Hram Svetog Save

Hram Svetog Save

Noćni život na rekama se u Beogradu ne sme propustiti, kao ni Ada Ciganlija, koja uz plažu sa Plavom zastavom, brojne kafiće i restorane, nudi i terene za golf, kilometre biciklističkih staza, maleni zoo vrt, pa čak i simulator za skijanje na vodi.

sava1

U članku se navode i poznate gradske četvrti, Skadarlija i njene kafane, Veliko ratno ostrvo, Gardoš u Zemunu, Ada Ciganlija, Beton hala…

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar