Život
19.09.2021. 21:05
R.E.

Akrobacije u Francuskoj

Čudo u Parizu: Vezao konopac za Ajfelov toranj i krenuo... (FOTO, VIDEO)

Akrobata, 19. 9. 2021.
Izvor: EPA / IAN LANGSDON

Francuski akrobata Nejtan Paulin (27) prešao je reku Senu hodajući po konopcu od Ajfelovog tornja do palate Pale de Šajo na visini od 70 metara.

Pričvršćen kaišem za konopac zbog bezbednosti, Paulin je polako hodao po kanapu, napravio je nekoliko pauza, povremeno je sedeo i ležao na njemu, piše Gardijan.

"Nije bilo lako hodati 600 metara, koncentrišući se, sa svim okolnostima i pritiskom, ali je i dalje bilo prelepo", rekao je Paulin nakon što je završio akrobaciju.

Rekao je da je bilo teško dobiti neophodne dozvole za ovu akrobaciju, kao i da je stres bio veliki "jer je činjenica da je bilo mnogo ljudi".

Pogledajte forografije: 

Ovaj nastup organizovan je u čast Dana nasleđa, kada su ljudi pozvani da posete zgrade i spomenike koji su obično zatvoreni za javnost.

Paulin je rekao da je njegova motivacija "uglavnom da učini nešto lepo i da to podeli sa ljudima, a takođe i da donese novi pogled na nasleđe, da bi se nasleđe oživelo".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nema više jurnjave: Pariz ograničio brzinu
stop

Važna mera

30.08.2021. 18:50

Nema više jurnjave: Pariz ograničio brzinu

Pored Ajfelovog tornja ili kroz Latinsku četvrt u Parizu više nema brze vožnje, pošto je stupilo na snagu ograničenje brzine od 30 kilometara na čas na skoro svim ulicama "grada svetlosti".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
24.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve