Život
11.05.2022. 13:10
Beta-AP

Društvene mreže

Da li će Mask vratiti Trampa na Twitter

Donald Tramp, 11. 5. 2022.
Izvor: EPA / DAVID MAXWELL

Generalni direktor Tesle Ilon Mask izjavio je da će ukinuti trajnu zabranu korišćenja Twittera koju je ta društvena mreža uvela bivšem predsedniku Donaldu Trampu, ako se realizuje njegov plan da kupi tu kompaniju.

U virtuelnom obraćanju na jednom samitu u organizaciji "Fajnenšel tajmsa" Mask je rekao da je Twitterova zabrana Trampovog naloga bila "moralno loša odluka" i "krajnje glupa".

On je rekao da trajne zabrane naloga na Twitteru treba da budu retke i treba da budu rezervisane za naloge koji služe za prevare, ili automatizovani botovi.

Twitter je zabranio Trampov nalog u januaru 2021. zbog "podsticanja na nasilje" posle upada njegovih pristalica u zgradu američkog Kongresa u Vašingtonu 6. januara.

"Mislim da je to bila greška jer je otuđilo veliki deo zemlje i na kraju nije rezultiralo time da Donald Tramp nema glas. Tako da mislim da bi ovo moglo na kraju da bude gore nego da postoji jedan forum gde svako može da vodi debatu. Pretpostavljam da je odgovor da bih ja ukinuo tu trajnu zabranu", rekao je Mask.

Tramp je ranije rekao da nema nameru da se vrati na Twitter čak i ako mu se vrati nalog i da će se umesto toga usmeriti na uspostavljanje sopstvene platforme Truth Social koja ima probleme od kada je lansirana ranije ove godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ilon Mask u epizodi - kako došlo, tako i otišlo
Ilon Mask

Izgubio 30 milijardi

07.01.2022. 14:05

Ilon Mask u epizodi - kako došlo, tako i otišlo

Bogatstvo Ilona Maska oscilira u prvoj nedelji januara, pa je za samo nekoliko dana zaradio i onda izgubio skoro 30 milijardi dolara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
30.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve