Život
06.10.2021. 09:08
R.E.

Planete i mi

Da li treba da se plašimo retrogradnog Merkura?

horoskop, zodijak
Izvor: Shutterstock

Retrogradni Merkura počeo je, poslednji put ove godine, 27. septembra i završiće se 18. oktobra. U ovom periodu mnogi će se žaliti kako im ništa ne ide od ruke i kako je za to kriv Merkur. Ali, šta je zapravo retrogradni Merkur i kako on utiče na nas?

Astronomski gledano, retrogradni Merkur je optička varka. Nastaje jer je Merkurova orbita oko Sunca kraća od Zemljine, a kada Zemlja prestigne Merkur čini kao da se on kreće unatrag, iako to nije istina, prenosi CNN. Iz ugla astrologije, Merkur je planeta koja predstavlja svu našu komunikaciji, pa kada je retrogradni ta komunikacija se potpuno kvari.

Šaljemo mejlove na pogrešne adrese, zaboravljamo da odgovorimo na važne poruke, dolazimo u konfliktne situacije sa okolinom, sa prijateljima ili partnerom.

Osim što ometa komunikaciju sa drugima, retrogradni Merkur loše utiče i na našu sopstvenu spoznaju sebe. Tako nam može biti otežano da razumemo svoja osećanja u datom trenutku, neke reakcije, reči koje smo izgovorili.

Sve što ima veze sa komunikacijom može poći naopako u ovom periodu, pa se čini da je najbolje rešenje izbegavati ljude i situacije koje mogu da nas isprovociraju.

Ipak, postoje načini da se ublaži negativan uticaj retrogradnog Merkura:

Fokusirajte se na sebe. Ukoliko meditirate ili se bavite jogom, sada se posebno posvetite ovim aktivnostima.

U komunikaciji sa drugima pažljvo ih slušajte i trudite se da ne donosite naprasne zaključke Strpljenje sada od ključnog značaja.

Odvojite vreme za opuštanje. Period retrogradnog Merkura donosi i povećan stres, pa je ključno da se opustite u trenutcima kada je to moguće. Odaljite se od ekrana i posvetite sat vremena potpunom opuštanju i pražnjenju misli. Možete napuniti kadu, izabrati svoje omiljeno eterično ulje i opustiti se uz neki topli napitak poput čaja. Na ovaj način ćete sprečiti da vam nagomilani stres izazove dodatne prepreke u komunikaciji.

Ukoliko ipak dođe do sukoba usled loše komunikacije, potrudite se da ih "ispeglate" što pre, kao i da priznate kada ste vi bili krivi. 

Da li osećate uticaj retrogadnog Merkura? 

Pišite nam u komentarima...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve