Život
14.06.2021. 17:35
R.E./The Economist

Ah ta Australija

Da li znate koji su gradovi najbolji za život u 2021. godini?

Globus
Izvor: Shutterstock

Pandemija je značajno uticala da neki raniji favoriti ne budu više toliko visoko rangirani, jer ove godine fokus bio na zdravlju.

Magazin The Economist je i ove godine objavio svoju listu gradova sa najboljim kvalitetom života. U njihovom izveštaju napomenuto je da je pandemija značajno uticala da neki raniji favoriti ne budu više toliko visoko rangirani, a posebno oni koji su bili poznati kao poželjne turističke destinacije.

Ove godine je fokus bio na zdravlju, zbog čega se na prvom mestu na listi gradova sa najboljim kvalitetom života nalazi Okland. Prestonica Novog Zelanda svoj trijumf duguje pre svega pametnoj politici državnih i lokalnih vlasti u vezi sa pandemijom, zbog čega su ljudi od ove godine bili slobodni da posećuju restorane, bioskope i druga javna mesta bez ili sa vrlo malim rizikom da se zaraze korona virusom.

Svoje mesto na listi magazina The Economist našao je još jedan novozelandski grad (Velington), kao i četiri grada iz Australije, dva iz Japana i dva iz Švajcarske. Pogledajte u produžetku kako izgleda kompletna lista 10 najboljih gradova za život u 2021: 

1. Okland (Novi Zeland)
2. Osaka (Japan)
3. Adelejd (Australija) 
4. Velington (Novi Zeland)
5. Tokio (Japan)
6. Pert (Australija)
7. Cirih (Švajcarska)
8. Ženeva (Švajcarska)
9. Melburn (Australija)
10. Brizbejn (Australija)

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve