KLIKOM DO MOLITVE: Vatikan predstavio “eBrojanicu” od 100 dolara

KLIKOM DO MOLITVE: Vatikan predstavio “eBrojanicu” od 100 dolara


Katolička crkva predstavila je “eBrojanicu”, koja će vernicima omogućiti da se preko nje i aplikacije sa kojom je povezana mole za mir u svetu.

Reč je o narukvici koja košta oko 100 dolara i koji se aktivira kada rukom napravite krst. Moderna narukvica je povezana sa aplikaijom “Klikom do molitve”, napravljenom kako bi vernici mogli lakše da se mole za mir u svetu.

Elektična brojanica nastala je u okviru papine mreže – “Worldwide Prayer Network”, i zamišljena je kao alat koji vernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom sveta.

Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi “pametni” krst u kome se skladište podaci. Aplikacija prati koliko korisnik napreduje, a sadrži vizuelna i audio objašnjenja kako se brojanica koristi. Vodootporna je i može se koristiti na Android i na iOS operativnim sistemima

“Ovaj projekat spaja najbolje iz crkvene duhovne tradicije i tehnološkog sveta”, navodi se u saopštenju “Klikom do molitve”.

Električna brojanica

Inače, ovo nije prvi projekat kojim katolička crkva pokušava da tehnologijom privuče mlade ljude.

Hrišćanska verzija veoma uspešne “Pokemon Go” aplikacije pokrenuta je 2018. godine, nazvana “Pratite IH GO!”. Tom prilikom korisnici aplikacije su umesto Pokemona “hvatali” sveće i likove iz Biblije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar