Život
20.11.2020. 17:57
Promo

Donacija Imleka povodom Svetskog dana deteta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Povodom Svetskog dana deteta, vodeći proizvođač mleka i mlečnih proizvoda, kompanija Imlek, tradicionalno je obradovala veliki broj mališana iz ustanova za nezbrinutu decu širom Srbije. Uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda paketi su uručeni i štićenicima Prihvatilišta za decu Beograda, ustanove o kojoj se brine ovaj gradski organ, a koja je već duži niz godina obuhvaćena svim društveno odgovornim akcijama koje sprovodi Imlek.

Svetski dan deteta se obeležava kako bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju, a strateško opredeljenje Imleka je upravo društveno odgovorno poslovanje, čiji je akcenat na deci i njihovom zdravom i bezbrižnom odrastanju. U skladu sa tim, ali i sa tradicijom koju neguje već dugi niz godina, kompanija Imlek je donirala Moja Kravica čokoladna mleka i milkšejkove štićenicima Svratišta u Beogradu, Prihvatilišta za decu Beograda, kao i Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Mitrovice.

„Svetski dan deteta je jedan od naših najdražih praznika, jer oslikava strateško opredeljenje kompanije Imlek, koje se ogleda u kontinuiranom pružanju podrške najmlađima. Naš cilj je da ovakvim aktivnostima skrenemo pažnju javnosti na sve obaveze koje društvo ima prema deci, kao i na značaj konzumacije mleka kod dece, posebno dece školskog uzrasta, ali i toku čitavog odrastanja. Moja Kravica je omiljeni brend među mališanima i pravo je uživanje gledati ih kako s radošću dočekuju paketiće u kojima se nalaze mlečni proizvodi koji su važni za njihovo odrastanje i pravilan razvoj. Nadamo se da ćemo ovim potezom, kojih će u budućnosti biti još više, motivisati i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek. i Nikola Šumarac, rukovodilac Prihvatilišta za decu Beograda

„Jedna od naših najvećih i najhumanijih obaveza je da Grad Beograd učinimo najboljim mestom za odrastanje dece. Koristim ovu priliku da svima čestitam Svetski dan deteta. Ovaj dan  obeležavamo kako bi se skrenula pažnja javnosti  na najvažnije probleme sa kojima se deca suočavaju, naš zadatak je da svako dete, bez obzira na različitosti, ispuni svoje potencijale, vođene principom ravnopravnosti i nediskriminacije. Obeležavanje Svetskog dana deteta ove godine je u znaku pandemije zarazne bolesti Covid-19, i napora da deca i njihove porodice što manje osete posledice krize, a na prvom mestu, da se sačuvaju zdravlje i bezbednost. Zelim da se zahvalim Kompaniji Imlek na ovoj donaciji, koja je veoma značajna za nase korisnike u Prihvatilištu.  Sekretarijat za socijalnu zastitu  pokazuje punu posvećenost cilju da se položaj dece unapredi, zajednickom saradnjom sa drustveno odgovornim  kompanijama poput kompanije Imlek , u kontinuitetu preduzima brojne mere i aktivnosti koje su u najboljem interesu dece i njihovih porodica, saopštila je Nataša Stanisavljević iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
4°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve