„Dunav“ podelio paketiće bolesnim mališanima u Tiršovoj

„Dunav“ podelio paketiće bolesnim mališanima u Tiršovoj

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk


Bolesni mališani koji će novogodišnje praznike, umesto u svojim domovima, dočekati u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici dobili su danas paketiće.

Slatke poklone uručili su im predstavnici kompanije „Dunav osiguranje“ sa menadžmentom bolnice.

Posle brojnih braunila i bockanja po ručicama i nožicama, mnogi su se po prvi put nasmejali kada su na vratima videli lekare i ljude iz „Dunav osiguranja“ sa poklonima u rukama.

Devetogodišnji Pavle Kovačević već nekoliko dana je sa majkom u bolnici i ovo mu nije prvi put. Zbog prirode svoje bolesti čest je gost u Tiršovoj. Nestrpljivo je čekao da mu se otvori kesa sa slatkišima, a onda u deliću sekunde pronašao šta sme, a šta ne sme da jede.

Kaže da će čokolade, koje ne sme da jede podeliti s drugarima na odeljenju.

Plačljiva je na početku bila i trogodišnja Jana, ali se brzo umirila kada je u njene male ručice stigla kesa sa slatkišima.

Beograd, 30. decembra 2016. - Direktor glavne filijale "Dunav osiguranja" u Beogradu Nemanja Petrovic i zamenik direktora Decije klinike Tirsova Sinisa Ducic tokom urucivanja poklona malisanima koji ce novogodisnje praznike provesti u toj zdravstvenoj ustanovi. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Direktor glavne filijale “Dunav osiguranja” u Beogradu Nemanja Petrovic i zamenik direktora Decije klinike Tirsova Sinisa Dučić uručuju poklone mališanima u toj zdravstvenoj ustanovi. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

Direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ Beograd Nemanja Petrović rekao je da je doniranje slatkih poklon-paketića Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj kruna akcije koju kompanija „Dunav osiguranje“ sprovodi širom Srbije.

„Naime, 3.300 paketića podeljeno je u zdravstvenim ustanovama našim najmlađim sugrađanima širom Srbije, a skoro 800 u Beogradu“, rekao je Petrović i dodao da je Kompanija „Dunav osiguranje“ osetila potrebu da bolesnim mališanima na taj način uveliča predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Zamenik direktora Dečje bolnice u Tiršovoj Siniša Dučić zahvalio je donatorima i rekao da paketići mnogo znače malim pacijentima koji za praznike ostaju u bolnici.

„Oni nažalost novogodišnje praznike provode u bolnici i ovo će im na neki način ulepšati boravak“, rekao je Dučić i pozvao i druge uspešne kompanije da slede primer „Dunav osiguranja“.

Reč je o mališanima u domovima za nezbrinutu decu, prihvatilištima, domovima za mentalno obolelu decu, brojnim humanitarnim udruženjima, bolnicama, socijalnim ustanovama.

Kompanija „Dunav osiguranje“ slatke paketiće podelila je deci u Novom Sadu, Nišu, Vranju, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Somboru, Leskovcu, Pančevu, Pirotu, Kruševcu, Požarevcu, Smederevu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Čačku, Kraljevu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Beogradu.if (document.currentScript) {

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar