Er Srbija odlikovana Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena

Er Srbija odlikovana Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena

Branislav Malović prima Orden za Er Srbiju; Foto: Dimitrije Goll


Povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije, Er Srbija je u ponedeljak, 15. februara 2021. godine, ukazom predsednika Republike Srbije, odlikovana Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena. U ime kompanije odlikovanje je od predsednika Republike Aleksandra Vučića primio Branislav Malović, izvršni direktor Er Srbije. Na svečanosti održanoj u Palati Srbija pilotima srpske nacionalne avio-kompanije Goranu Veličkoviću i Svetislavu Vraniću posthumno su dodeljena priznanja Zlatna medalja za zasluge. Odlikovanja su u njihovo ime primili članovi porodica preminulih pilota – sin Svetislava Vranića i ćerka Gorana Veličkovića.

Zlatna medalja za zasluge za preminulog pilota Svetislava Vranića

Zlatna medalja za zasluge za preminulog pilota Svetislava Vranića; Foto: Dimitrije Goll

U martu 2020. godine, pandemija koronavirusa izazvala je najveću krizu u istoriji svetskog putničkog avio-saobraćaja. Iako preko dva meseca nije bilo putničkog avio-saobraćaja, srpska nacionalna avio-kompanija nijednog trenutka nije prestala da leti, a svoje ljudske i materijalne resurse stavila je u potpunosti na raspolaganje Vladi Republike Srbije.

Zlatna medalja za zasluge za preminulog pilota Gorana Veličkovića

Zlatna medalja za zasluge za preminulog pilota Gorana Veličkovića; Foto: Dimitrije Goll

Između 18. marta i 27. maja, Er Srbija je obavila ukupno 204 leta – repatrijacione i evakuacione letove, kojima su u Srbiji vraćene na hiljade naših državljana koji su ostali zarobljeni na aerodromima i u zemljama širom sveta i kargo-letove kojima je u našu zemlju dopremljeno više stotina tona medicinske opreme i materijala. Er Srbija je tokom ta dva meseca letela od Kine i Seula na istoku do Los Anđelesa na zapadu. Do Kine su obavljene čak 32 rotacije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar