Život
31.03.2021. 15:58
Tanjug

Kompanije Fajzer i

Fajzerove vakcine efikasne za decu od 12-15 godina

w_56590024.jpg

Kompanije Fajzer i Biontek su saopštile danas da je njihova vakcina protiv korona virusa veoma efikasna i da podstiče snažan

Kompanije Fajzer i Biontek su saopštile danas da je njihova vakcina protiv korona virusa veoma efikasna i da podstiče snažan imuni odgovor kod dece uzrasta od 12-15 godina, čime se otvara put da se, u narednim nedeljama, od nadležnih u SAD zatraži odobrenje za hitnu upotrebu.

U kompaniji Fajzer se nadaju da bi vakcinacija dece ovog starosnog uzrasta mogla da počne pre početka naredne školske godine i podsećaju da je njihova vakcina već odobrena za imunizaciju osoba od 16 i više godina, preneo je Rojters.

Povezane vesti - OKSFORD: Vakcine štite od brazilskog, problem južnoafrički soj

U istraživanju na 2.260 adolescenata ustanovljeno je da je obolelo svega 18 mladih u grupi koja je primila placebo, dok je u grupi koja je zaista vakcinisana efekat bio 100 odsto i niko nije inficiran.

Kompanije Fajzer i Biontek su prošle nedelje počele sa istraživanjem u okviru kojeg su vakcinisana i mlađa deca, pa se veruje da bi vakcine Fajzer/Biontek mogle da primaju i 6-mesečne bebe.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
22.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve