Život
11.05.2021. 00:33
Tanjug

Nova avio-kompanija

Gde će sve leteti ToMontenegro

Avion
Izvor: Shutterstock

Nova crnogorska avio-kompanija ToMontenegro poleteće do 1. juna pod brendom Er Montenegro, a početna mreža odredišta obuhvata Beograd, Ljubljanu i Frankfurt, najavljeno je iz Ministarstva za kapitalna ulaganja.

“Ove rute su potvrđene i sigurne. Na osnovu ograničenja ulaska i dostupnosti mesta, biće izrađen konačni red letenja”, rekao je državni sekretar u tom ministarstvu Zoran Radunović, prenosi portal CdM.

Dodao je da postoji veliko zanimanje slovenačkih turoperatora za letove iz Ljubljane.

“Takođe ćemo sigurno imati usluge za Beograd i iz Podgorice i iz Tivta. Uprava pregovara o potencijalnim dodatnim destinacijama, a konačni raspored biće objavljen sledećih dana ”, navodi Radunović.

Prema saznanjima portala eks-Ju Avijejšen Njuz, Istanbul će takođe verovatno biti deo početne mreže ruta.

Prvi avion Er Montenegra, Embraer E195, servisiran je u Bratislavi i prevezen trajektom do Mastrihta, gde će biti obojen u nove boje prevoznika, koje tek treba da budu objavljene.

“Tačan datum prvih letova još nije utvrđen. Letovi mogu da počnu čim se prvi avion vrati iz lakirnice, što se očekuje ovih dana. Sigurno ćemo krenuti do juna”, rekao je Radunović.

ToMontenegro je prošle nedelje dobio sertifikat avionskog prevoznika, koji mu omogućava početak rada.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Crna Gora: I turisti će se lečiti o trošku države
koronavirus u Srbiji

Korona na letovanju

08.05.2021. 07:30

Crna Gora: I turisti će se lečiti o trošku države

U susret turističkoj sezoni u Crnoj Gori finalizovani su zdravstvenii protokoli, a Vlada je donela odluku da se stranim turistima koji se razbole od kovida za vreme boravka u toj zemlji omogući bolničko lečenje o trošku Crne Gore.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
18.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve