GLUMLJENJE ORGAZMA? To možda i nije tako loša ideja, smatraju stručnjaci

GLUMLJENJE ORGAZMA? To možda i nije tako loša ideja, smatraju stručnjaci

foto: Shutterstock


Odglumljeni orgazam jedan je od najvećih neprijatelja svakog muškarca, a žene mu pribegavaju češće nego što bi to želele da priznaju. Da ne stvore neprijatnost u krevetu, da skrate loš seks, da im se partner ne oseća nesposobno… Razloga je mnogo.

Međutim, prema najnovijem naučnom istraživanju, glumljenje orgazma i nije tako loša stvar budući da žena upravo tako može postići onaj pravi vrhunac, piše Daily Mail.

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

Istraživanje provedeno na Univerzitetu u Teksasu, u koje je bilo uključeno 998 žena, ukazuje da čak 30 odsto ispitanica nikada nije doživelo orgazam. Vođa studije dr. Michael Barnett objasnio je da psiha ima važnu ulogu u tome hoće li žena svršiti tokom seksa, pa je istakao da lažiranje orgazma može zadovoljiti određene psihološke faktore i tako ženu dovesti do pravog orgazma!

Pročitajte još – NJEGOVO VELIČANSTVO ŽENSKI ORGAZAM: Šta o njemu kažu poznate dame

orgazam seks

“Izazvane lažnim orgazmom, žene mogu zaključiti da je njihovo unutrašnje stanje prijatnije i da su više seksualno uzbuđene, što će povećati šanse za postizanje orgazma”, kaže Barnett i dodaje da je većina žena koje su redovno glumile orgazam priznale da su to radile zbog sopstvene nesigurnosti ili straha da ne povrede partnera.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar