Život
26.09.2022. 11:22
R.E.

Milano

“Guči” obukao 68 blizanaca (VIDEO)

Guči, blizanci
Izvor: PRESS OFFICE GUCCI VIA ANSA / PRESS OFFICE GUCCI HANDOUT

Na Nedelji mode u Milanu nikada nije dosadno. To je manifestacija na kojoj najveći italijanski brendovi prikazuju svoje nove kolekcije na spektakularnim revijama koje basnoslovno koštaju, a oni manji se trude da im pariraju. Zato je svaki dan, od ukupno sedam, praznik za ljubitelje mode.

Nakon što smo u petak uveče videli Paris Hilton u ulozi “Versaće” modela, a onda i Kim Kardašijan koja je kao dizajner stala rame uz rame sa čuvenim “D&G” dvojcem, na red je došao brend “Guči”.

I, kako se očekivalo, bili su originalni – umesto profesionalnih modela pistom su šetali identični blizanci, ukupno 68 parova!

guči, blizanci, 26. 9. 2022.
Izvor: PRESS OFFICE GUCCI VIA ANSA / PRESS OFFICE GUCCI HANDOUT

Ako se pitate gde su ih pronašli, evo odgovora – na manifestaciji Dan blizanaca, koja se širom sveta tradicionalno održava 18. decembra.

Ali, publika nije odmah znala da gleda blizance obučene u “Guči” modele za sledeće proleće i leto, s obzirom na to da su posetioci sedeli tako da budu odvojeni i da svako gleda “svoju” reviju. Tek na kraju, kada se veliki ekran podigao, dve prostorije su “spojene” u jednu, kao i samo blizanci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Osim što je sve to delovalo spektakularno, šta je bila poenta, verovatno se pitate?

“Gledati identične blizance je često osećaj kao da gledamo prirodno čudo sveta. Oni izgledaju tako moćno. Blizanci nas podsećaju na to koliko je porodica važna, koliko je jako vezivno tkivo između braće i sestara”, rekao je nakon revije, kreativni direktor kompanije “Guči” Alesandro Mikele.

“Koristim pistu kao pozorišnu pozornicu, jer moda snažno govori o važnim idejama, pre svega o tome da postoji i ona druga stana svih nas, koju nekada upoznamo tek kada odemo kod svog terapeuta. Svi imamo drugu stranu i ponekad sretnemo tu osobu i držimo se za ruke“, rekao je Mikele za “Gardijan”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Zanimljivo je i to da su pre početka revije svi gosti umesto pozivnicu dobili da urade čuveni Roršahov test, jedan od najpoznatijih testova za dijagnostiku dubinskih slojeva ličnosti, koji je osmislio švajcarski psihijatar Herman Roršah.

“Namera je bila da ih na taj način podsetimo na ono što ih na reviji čeka – da će ‘kopati’ po sebi i da treba da budu spremni na sve što će tom prilikom spoznati”, dodao je dizajner.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dragana Ognjenović: Moda, umetnost i lepota su nam uvek potrebni, posebno u izazovnim vremenima
Dragana Ognjenović

Intervju

19.11.2021. 16:18

Dragana Ognjenović: Moda, umetnost i lepota su nam uvek potrebni, posebno u izazovnim vremenima

Dovoljno je da pogledate u svoj orman i da shvatite da je čuveni modni dizajner Ralf Loren apsolutno u pravu kada je rekao "Ne dizajniram garderobu, ja dizajniram snove“. Dokaz su i sve te prodavnice garderobe oko nas, tržni centri, odlazak u kupovinu koji nam vraća osmeh na lice.
U čemu je magija mode?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve