Život
11.04.2019. 13:40
R.E.

HUMANOST NA MARATONU: Pomoć za osobe sa smetnjama u razvoju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Beogradski maraton uvek je imao i svoju humanitarnu kompomentu. Tako će biti i ove godine, kada se održava 32. Beogradski maraton.

A za tu humanu stranu ovog puta pobrinula se Humanitarna orgaizacija „Dečije srce“, koja će prikupljati sredstva za kupovinu mašine za vez na tkaninama, specijalno dizajnirane kako se osobe sa smetnjama u razvoju ne bi povredile prilikom korišćenja. Ova organizacija je, inače, posvećena pružanju profesionalne podrške osobama sa smetnjama u razvoju, njihovim porodicama i stručnjacima na teritoriji Srbije.

U akciji će, takođe, učestvovati i zaposleni iz farmaceutske kuće “Merck Sharp"; Dohme”, njih 30 iz Srbije, Bugarske, Slovenije i Švajcarske.
- Želimo da deca i mladi koji su ometeni u razvoju budu što vidljiviji u našoj zajednici, a učestvovanje na Beogradskom maratonu jeste način da i oni daju svoj doprinos društvu, da budu deo velike priče. Drago nam je što su se ove godine našoj humanitarnoj akciji priključili zaposleni iz kompanije “MSD” i što žele da zajedno sa nama eliminišu predrasude i pomognu u integraciji osoba sa smetnjama u razvoju, u društvo. Mašinu za vez koju ćemo kupiti u okviru akcije, koristiće mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju u našem Radnom centru.

Takođe, pored trčanja, zaposleni u kompaniji MSD će se družiti sa nama i time dati dobar primer i drugim kompanijama i organizacijama. Mi moramo da budimo ono najbolje u sebi, a mislim da je to najbolje ostvarivo kroz ovakve akcije. Pozivam ovim putem i ostale kompanije da nam se priključe – rekao je Goran Rojević, direktor humanitarne organizacije za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Dečje srce”.

Misija organizacije “Dečje srce” jeste pružanje profesionalne podrške osobama sa smetnjama u razvoju, njihovim porodicama i stručnjacima na teritoriji Srbije.

U skladu sa tim, organizacija “Dečje srce” osnovala je Radni centar u okviru kojeg od februara 2019. godine, postoji i kafić “Zvuci srca”. Kafić se nalazi u Čuburskoj 12 u Beogradu, a u njemu rade mladi sa blagim smetnjama u mentalnom razvoju.

Prostor je obezbedio Grad Beograd, a opremilo ga je Ministarstvo za rad. Radi 15 mladih, koji imaju od 18 do 35 godina, a o zaposlenima se pobrinula organizacija “Dečje srce”. U ovom kafiću zaposleni ne izdaju fiskalni račun, već je na gostima da ostavljaju u kutijicama na stolovima kafića iznos koji smatraju da treba i koliko su u mogućnosti.

Beogradski maraton trči se u nedelju 14. aprila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve