Život
15.02.2022. 23:25

Cena? "Sitnica!"

I vi možete u svemir, karte su u prodaji

svemir, kosmos
Izvor: Shutterstock

Kompanija "Virdžin Galaktik", u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Bransona, saopštila je da od 16. februara ponovo pokreće prodaju karata za širu javnost za predstojeća putovanja u svemir, što je podstaklo rast njenih akcija za više od 10 posto pre otvaranja Vol Strita.

Cena jedne karte je 450.000 dolara i uključuje polaganje depozita od 150.000 dolara, prenosi Rojters.

"Planiramo da imamo prvih 1.000 kupaca kad počnemo s pružanjem usluge komercijalnih letova kasnije ove godine“, naveo je glavni izvršni direktor "Virdžin Galaktika", Majkl Kolglejzer, u saopštenju.

Akcije ove kompanije su se od oktobra prošle godine stropoštale za 66 posto, pošto je kompanija odložila svoju uslugu komercijalnih putovanja u svemir za četvrti kvartal 2022.

Rezervacije za letove u svemir uključuju pristupanje zajednici Budući austronauti, koja će članovima omogućiti pristup događajima, putovanjima i pripremnim aktivnostima za let u svemir pre njihovog putovanja.

Nekoliko kompanija, uključujući "SpejsEks" Ilona Maska i "Blu Oridžin" Džefa Bezosa, rade na tome da kosmički turizam postane stvarnost, a neke od njih su već na letačkim misijama imale obične građane. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U oktobru leteo u svemir, sada poginuo u malom avionu
Glen de Vries

Glen De Vris

13.11.2021. 13:27

U oktobru leteo u svemir, sada poginuo u malom avionu

Glen De Vris, poslovni čovek koji se prošlog meseca vinuo u svemir sa kompanijom "Blu Oridžin" Džefa Bezosa, poginuo je udesu malog aviona, objavili su američki mediji.
Close
Vremenska prognoza
light rain
7°C
30.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve