Idea karavan posetio mališane bez roditeljskog staranja i bolnice širom Srbije

Idea karavan posetio mališane bez roditeljskog staranja i bolnice širom Srbije

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk


Pet godina zaredom IDEA karavan praznike dočekuje zajedno sa šticenicima domova za decu i omladinu bez roditeljskog staranja i mališanima koji u ovom periodu borave u bolnicama, širom Srbije. U okviru društveno odgovorne akcije “Volimo praznike jer volimo jedni druge” trgovinski lanac IDEA, koji posluje u okviru kompanije Mercator-S, i ove godine je obišao 50 institucija i podelio više od 5.000 paketića.

Poverenica Brankica Janković, pohvalivši akciju trgovinskog lanca Idea, koja traje već pet godina, istakla je da je potrebno pružiti svu podršku slabijima od nas, jer nemamo svi iste startne životne pozicije.

Koordinator korporativnih komunikacija Mercator-S Marko Vlahović kazao je da je toj kompaniji drago što može da učestvuje u jednoj takvoj akciji i da obraduje mališane širom Srbije.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

“Idea karavan je ove godine obišao više od 50 institucija u 23 grada i više od 2.000 njihovih zaposlenih je podelilo preko 5.000 paketića, a osim slatkih paketića podelili smo i školski pribor i kozmetiku”.

Vlahović je naveo da ove godine obeležavaju i mali jubilej – pet godina Karavana i dodao da su ponosni na to što su za to vreme, više od 10.000 zaposlenih, podelili više od 25.000 paketića.

“Deca reaguju fantastično, a glavni utisak celog karavana je da paketići nisu glavna stvar, već druženje, predstava, Deda Mraz koji im dođe i taj trenutak da oni i ako nisu kod kuće, u toj atmosferi, dožive taj praznik i to porodično”, kazao je Vlahović.

Glavna medicinska sestra Bolnice za pedijatariju “Dr Olga Popović – Dedijer”; Dragana Palalić navela je da mališani nisu očekivali Deda Mraza i istakla da im je priređeno veliko iznenađenje.

“Deci ovakve akcije znače mnogo. Svaki dan u bolnici zna da bude veoma traumatičan i za njih, a i za majke i uopšte roditelje, i kada im priredite ovakav čin, naravno da deca bar za trenutak zaborave zbog čega su ovde”, kazala je Palarić.

Zahvalila je u ime uprave bolnice i svih zaposlenih, kao i pacijenata na toj, kako kaže, predivnoj akciji dodajući da očekuje i sledeće godine da se akcija Idee, koja je postala tradicionalna, ponovi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar