Život
23.12.2023. 02:05
R.E.

Kralj Čarls III

"Imam prste kao kobasice"

čarls, 17. 7. 2023.
Izvor: 2023. EPA-EFE/NEIL HALL

Britanski kralj Čarls III našalio se, tokom proba za krunisanje, da ima "prste kao kobasice", što je snimljeno u dokumentarcu BBC koji prikazuje pripreme za ceremoniju krunisanja koja je održana u maju.

U opuštenom 90-minutnom dokumentarcu kralj Čarls je prikazan "kao dobrodušna figura, uronjena u složene pripreme za krunisanje", prenosi BBC.

Na jednoj od završnih proba u Vestminsterskoj opatiji, kamere su uhvatile princa Vilijama kako se muči da zakopča jedno od svečanih odela, na šta mu kralj kaže da ne brine, jer nema "prste kao kobasice", kao što on ima.

Dokumentarac prati prvu godinu vladavine Čarlsa nakon smrti kraljice Elizabete II i donosi uvid u kraljevu svakodnevicu. U dokumentarcu Čarlsova sestra princeza Ana kaže da je slučajno boravila u Balmoralu kada je kraljica Elizabeta umirala i navodi da se kraljica brinula da će njena eventualna smrt u Škotskoj dovesti do dodatnih teškoća.

Princeza Ana govori i o čudnom "osećaju olakšanja" kada je videla da je kruna skinuta sa kovčega njene majke, kao da je to simbolizovao kraj njene duge posvećenosti dužnosti. Princeza takođe hvali kraljicu Kamilu zbog njenog "izvanrednog" razumevanja uloge supruge kralja Čarlsa.

U filmu, čiji je scenarista pisac kraljevske porodice Robert Hardman, takođe se vidi kralj Čarls dok posećuje pripadnike ukrajinskih trupa koji su bili na obuci u Velikoj Britaniji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Princ Luis ukrao dedi šou (FOTO)
Prince Luis, 17. 6. 2023.

Deda na konju, a unuk...

17.06.2023. 16:20

Princ Luis ukrao dedi šou (FOTO)

Parada, koja se organizuje svake godine u junu povodom rođendan kralja, koji će 14. novembra napuniti 75 godina, održana je ove subote u Londonu.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve