Jedite kao kraljica

Jedite kao kraljica


Britanska kraljica Elizabeta dugovečnost sigurno duguje genima, ali i činjenici da veoma malo jede, a pojedine namirnice nikako ne smeju da se nađu u njenom tanjiru.

Svakog jutra prvo popije čaj i pojede nekoliko keksića. Čaj pije bez mleka ili šećera, za doručak jede žitarice i voće. Retko se dogodi da ujutru poželi kajganu sa dimljenim lososom i tartufima, piše Independent.
Uvek jede smeđa jaja jer smatra da imaju bolji ukus. Pre ručka uživa u džinu i Dubonnet (aperitiv baziranom na slatkom vinu) s kriškom limuna i puno leda. Za ručak jede ribu s povrćem, najčešće spanaćem ili tikvicama, ili piletinu na žaru i salatu. Na njenom jelovniku nikad nisu namirnice koje sadrže skrob, tako da kuvari ne sme ni da pomisle da joj serviraju krompir, pirinač ili testeninu.

Svaki dan pije i popodnevni čaj, i pojede ili sendvič sa krastavcima, dimljenim lososom, jajima i majonezom, ili šunkom i senfom, a nekad zatraži sendvič od marmelade.

Večera za kraljicu sastoji se od govedine ili divljači, fazana ili lososa. Meso se služi kao galski odrezak i poslužuje s umakom od pečuraka, pavlake i viskija. Za desert voli jagode ili slatke bele breskve. Kraljica obožava čokoladu bez obzira radi li se o nekoj luksuznoj ili običnoj, i omiljeni desert joj je pita sa korom od čokolade punjena puslicama i kremom od crne i bele čokolade. Ono čega se nikad ne odriče je šampanjac. Pije ga svake večeri, ali samo jednu čašu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar