Život
21.06.2021. 13:02
R.E.

Izložba

Joga - melem za telo i dušu. Da li ste probali?

joga
Izvor: Shutterstock

Ujedinjene nacije su 2015. godine 21. jun proglasile Međunarodnim danom joge i od tada se obeležava širom sveta. Pročitajte zanimljivosti u vezi sa veštinom koja je veoma popularna, kako u svetu tako i kod nas.

Verovali ili ne – broj osoba koje praktikuju jogu se samo u Americi u poslednjih 20 godina, uvećao sa sedam na 15 miliona!

Reč je o jednoj od najzdravijih i najefektnijih metoda vežbanja, koja se posebno preporučuje osobama koje imaju probleme sa kičmom, što je veoma česta boljka savremenog čoveka.

Stručnjaci kažu da bi oni koji provode osam i više sati dnevno u sedećem položaju, trebalo tri puta nedeljno da vežbaju jogu.

Osim što je blagotvorna za kičmu, joga je odlična preventiva srčanih oboljenja, stresa i depresije. Takođe, ovaj dragoceni vid vežbanja može da ublaži različite bolove u telu, da poboljša fleksibilnost, ali i da reguliše različite vidove poremećaja ishrane i telesne težine.

Budući da joga usklađuje um i telo, ona dovodi do podizanja samosvesti, većeg zadovoljstva svojim izgledom, ali i osećaja olakšanja i unutrašnjeg mira, piše Port of Life

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
05.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve