KADA CIA DELI SAVETE ZA NOĆ VEŠTICA: Kostim u stilu Džejms Bonda je loša ideja

KADA CIA DELI SAVETE ZA NOĆ VEŠTICA: Kostim u stilu Džejms Bonda je loša ideja

Shutterstock


Od Amerčke Centralne obaveštaje službe možemo očekivati svašta. Možemo i pretpostaviti svašta. I misliti da znamo mnogo. Ali savet za preurušavanje za Noć veštica, ili “Halloween” kako ga Amerikanci zovu, zaista je iznenadio.

A zapravo, kada se malo bolje razmili, možda su oni i najkompententniji za ovakvu vrstu saveta…

Naime, na portalu “Spy Kids” CIA objavljen je priručnik za najbolje špijunske kostime koje treba obući 31. oktobra.

cia kostimi

“Sa Noći veštica koja predstoji, mislimo da bi bilo dobro vreme da pričamo o našoj ljubavi prema kostimima. Naravno, mi koristimo drugi termin – prerušavanje. I kostim i maske služe da se sakrije nečiji identitet, ali svrha ta dva ne može da bude različitija. Kada pričamo o kostimima, obično je to nešto smešno ili strašno. Prerušavanje, sa druge strane znači skrivanje identiteta. Možda najbitnija razlika između ta dva je da prerušavanje mora biti što je dosadnije moguće”, navodi CIA.

U skladu sa tim, kostim u stilu Džejms Bonda CIA ocenjuje kao – lošu ideju…
cia kostim 2

“Osnove su da promenite kosu, visinu, krađu, način odevanja i godine, jer to je ono što ljudi prvo primete na drugima. Pokušajte da nosite kačket ili kapuljaču da sakrijete svoju kosu. Šminkom dodajte po koju boru. Cipele na platformu dodaće na visini, a slojevita odeća učiniće vas debljim.”

“Razmišljajte jednostavno: da ste na misiji u drugom kraju sveta, da li biste imali vremena da stavljate šminku ili periku? Verovatno da ne, zato jednostavno dodajte kapu ili naočare.”

“U preporukama našao se i pas Kaliopi, koji baš i ne prati ove savete, ali voli poslastice. Ipak, zaključeno je na portalu dece špijuna da “ljudski” saveti teško su primenjivi na pse.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar