Život
26.03.2019. 16:15
R.E./V.T.

KAKO SE NAJBRŽE OTARASITI DLAKA KUĆNIH LJUBIMACA: Jedna traka sve rešava

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Koliko god mi je dojadila zima i raslo nestrpljenje u iščekivanju toplijeg vremena koje je nekako klimavo, ali sasvim očekivano, konačno i došlo, toliko mi je na kraju preselo. Bar na jedan dan. Ali ceo dan!

Odlučio sam da iskoristim baš nedeljno pre podne i ukućanima ličnim primerom pokažem da je vreme da u ormanske zabiti, za sat - dva najviše, odstranim lepo složenu zimsku garderobu: dukseve, džempere, rolke, sve debelo pamučno i vuneno. A kajanje je počelo tri minuta po počinjanju zahvata. Posle 10 se pretvorilo u bes, sat kasnije u rastrojstvo.

Posle višegodišnjeg ubeđivanja članova porodice da nam je preko potreban kućni ljubimac, u našem slučaju pas koji će nas "oplemeniti", s kojim ćemo "uživati" i zvati ga kako se već zove, u ne baš jasnom stanju, valjda zbog neke nepodopštine koju sam prethodno napravaio i želeo da je ispravim na glup način, pristao sam na "oplemenjivanje". Da ne gnjavim, nisam bio za, ali odavno više nisam ravnodušan prema ženki labradora koju smo uzeli kao dvomesečno štene.

Vraćam se na temu - zimsku garderobu i pseće dlake kojih je na odevnim predmetima bilo, ne umem da opišem. Za mene je mrak pao u 11 pre podne. Pred sobom sam imao tri mogućnosti, mada sam unapred znao da ću izabrati poslednju: da nešto učinim s psom, da bacim garderobu ili da se uhvatim u koštac s dlakama, zapravo s džemperima na džemperima.

Skupljanje dlaka prstima je besmisleno, a lepljivi roleri izmišljeni u tu svrhu su za moje strpljenje nedovoljno efikasni, spori. Ali, u pomoć mi je pritekao najveći proizvođač problema - supruga. Donela je kući lepak za itision koji joj se učinio potencijalno važnim asistentom u rešavanju problema s kojim je dobro znala da ćemo se suočiti. Potpuno je pogodila.

Lepak za itison izgleda identično kao velika, široka lepljiva traka, odnosno veliki selotejp. Lepak na kolutu je, uverio sam se, neuporedivo snažniji od onog na rolerima za skupljanje dlaka, pomislio sam da bi upornije pritiskanje na jednom mestu moglo da ukloni i boju s garderobe. A prednost je i što može da se koristi sa obe strane - logično, jer se jedna strana u postavljanju itisona lepi za podlogu, a na drugu naleže sam itison. Samo je pre upotrebe druge strane neophodno skinuti zaštitnu foliju, što nije nikakav problem.

Naravno, ovim lepkom se ne može rolati po garderobi, već se pritiska na svako mesto gde se dlake nalaze. Možda to "tapkanje" deluje zahtevno i dugotrajno, ali nije - dovoljno je jednom pritisnuti i lepak na traci će bukvalno upiti dlake.

Ako ijednom sapatniku u rešavanju ovog problema moje iskustvo bude pomoglo, ispunio sam svoju misiju po ovom pitanju. Bar za ovu godinu. Valjda će lepo vreme potrajati.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve