KONAČNO NEKI RED: Taksisti bez nalepnice ne mogu voziti do aerodroma

KONAČNO NEKI RED: Taksisti bez nalepnice ne mogu voziti do aerodroma

foto: Shutterstock


Taksi prevoznici koji do 15. novembra ne budu imali identifikacione vetrobranske nalepnice, a koje izdaje Sekretarijat za javni prevoz, neće moći da uđu na aerodrom Nikola Tesla. Ostale nalepnice uzimaće prilikom klasifikacije vozila.

Nalepnice su obavezne kako bi saobraćajna inspekcija i komunalana milicija mogle bolje da kontrolišu taksi prevoznike u gradu, ali i na Aerodromu Nikola Tesla, pišu Novosti.

Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je donet novembra prošle godine, propisano je da taksi prevoznik u toku obavljanja delatnosti mora da poseduje važeću taksi dozvolu za vozača i taksi dozvolu za vozilo.

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

Ovim je prestala potreba za postojanjem i korišćenjem indetifikacione kartice kao taksi isprave, pa je taksi sektor Sekretarijata za javni prevoz počeo da izdaje identifikacione vetrobranske nalepnice svim taksi prevoznicima koji imaju odobrenje Grada Beograda.

Cena kartice je 1.264 dinara i ona važi do promene vozila taksi prevoznika. Inače, u gradu dozvole za taksiranje poseduju 6.453 vozila, odnosno imaju izdato odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar