Život
24.11.2021. 14:15
R.E.

Od 9. decembra

Kopaonik: Malo skijaš, malo se vakcinišeš

skijanje
Izvor: Shutterstock

Od 9. decembra na Kopaoniku će biti omogućeno vakcinisanje protiv korona virusa, kao i testiranje svih građana koji borave na toj planini i koriste usluge ski centra tokom predstojeće zimske sezone.

To je predviđeno Ugovorom o saradnji koji je potpisan između Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" i Javnog preduzeća "Skijališta Srbije".

Ugovor su potpisali v.d. direktora Instituta "Torlak" i direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Čika.

Ugovor o saradnji između Torlaka i Skijališta potpisan je sa namerom da se omogući svima koji planiraju da borave na Kopaoniku, da se usled potencijalnog uvođenja kovid propusnica za korišćenje usluga ski centra, a zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije, blagovremeno vakcinišu ili testiraju na samoj planini i tako ne ugroze ni svoje niti zdravlje drugih, kao ni svoj boravak na planini, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Vakcinacija u crkvi

Bog zna šta je dobro

crkva, pop, krst, sveštenik

Bog zna šta je dobro

12.08.2021. 22:05

Vakcinacija u crkvi

Građani će moći da se vakcinišu jednom od pet različitih vakcina protiv korona virusa.

Kada je reč o testiranju na prisustvo korona virusa, biće omogućeno PCR kao i brzo antigensko testiranje u Torlakovim laboratorijama na Kopaoniku.

Svi koji se testiraju do 12 sati, rezultate PCR testiranja dobijaju istog dana, a oni koji se testiraju posle podne, rezultate će dobiti narednog jutra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nevakcinisani će plaćati taksu? (ANKETA)
Austrija, kovid propusnice

Austrija

24.11.2021. 14:05

Nevakcinisani će plaćati taksu? (ANKETA)

U diskusiji o najavljenoj obaveznoj vakcinaciji, koja treba da stupi na snagu u Austriji od februara iduće godine, sve je više predloga za primenu te mere, kao što je pandemijska taksa.
Close
Vremenska prognoza
fog
16°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve