KOPERFILD NA SUDU: Čuveni mađioničar morao da otkrije tajnu trika koji ga je proslavio

KOPERFILD NA SUDU: Čuveni mađioničar morao da otkrije tajnu trika koji ga je proslavio

foto: Printscreen YouTube


Poznati američki mađioničar Dejvid Koperfild bio je prisiljen da otkrije svoj slavni trik nakon što je jedan gledalac, britanski turista Gevin Koks podneo tužbu tvrdeći kako je teško povređen dok je učestvovao u njegovom spektaklu u Las Vegasu 2013. godine.

Naime, 58-godišnjak iz Kenta bio je na predstavi za svoj rođendan pa je odabran da učestvuje u iluziji pod nazivom #13″ trik – u kojoj je 13 članova publike trebalo da nestanu, piše “Jutarnji list”.

Prilikom “nestajanja”, Koks tvrdi da je zadobio trajno oštećenje mozga i povredu ramena nakon što je pao tokom izvođenja trika.

Koperfildovi advokati dali su sve od sebe kako bi sprečili da u javnost izađu tajne mađioničarskog zanata, ali na sudu su ipak izgubili pa je Koperfildov prijatelj i izvršni producent Kris Kener morao da otkrije porotnicima kako je izvedena iluzija.

Iza tamnih zavesa učesnici u triku nestaju u tajnom prolazu koji vodi iza scene i tek bi se kasnije, na kraju predstave, ponovo pojavili u publici.

 Advokat oštećenog Koksa tvrdi da je ta ruta nedovoljno osvetljena i prepuna prepreka, a oni su čak morali trčati, zbog čega je njegov štićenik pao. Suđenje je još u toku, a odbrana ističe da je i sam Koperfild više puta prošao tim putem i utvrdio da je bezbedan.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar