Krevet, ali kakav! Neko i ovako spava

Krevet, ali kakav! Neko i ovako spava


“Baldacchino Supreme” je verovatno najskuplji krevet na svetu. Napravljen je od kestenovog i jasenovog drveta i ukrašen sa skoro sto kilograma dvadesetčetvorokaratnog zlata. Uzglavlje je od somota, a za izradu posteljine i zavese korišćena je najfinija italijanska svila.

Izrađen je u kompaniji “Baldacchino” i kada se pojavio na tržiištu koštao je četiri miliona evra.Reč je italijanskoj firmi poznatoj je po luksuznim i komfornim krevetima, a na listi dizajnera je ime  Stjuarta Hjuza.
Na listi najskupljih kreveta nalazi se još devet za koje treba izdvojiti čitavo bogastvo. Međutim, varate se ako mislite da su samo za gledanje, ima onih koji u njima uživaju svake noći.

krevet sferni
Sferni krevet je dizajnirao Karim Rashid-a.Opremljen je TV-om, držačem za šampanjac, ogledalima kao i LED svetlima. Postoji široki izbor boja, kao i veliki izbor kastomizacije gadžeta. Procenjen je na oko 50.000 dolara.

krevet starry night sleep
„Starry Night Sleep Technology” ima čudesnu moć da korisniku smanji količinu – hrkanja.Krevet,zahvaljujući svojem tehnološkom dizajnu, sam podešava ugao gornjeg dela tela, što spavaču olakšava disanje. Pored toga on nudi iPod slot, internet konekciju kao i opciju za podešavanje temperature.Procenjen je na oko 50.000 dolara.

krevet monarch vi-spring bed
Prema nezvaničnim  informacijama u ovakvom krevetu spava i Dejvid Bekam.Zadatak „Monarch Vi-spring” kreveta je isključivo luksuzna udobnost.Više od 3.000 opruga pružaju osećaj mekog lebdenja, a dušek je izrađen od ručno izrađenih materijala visokog kvaliteta. Procenjen je na oko 50.000 dolara

krevet cosmovoide
“Cosmovoid” krevet je veoma jedinstven u poređenju sa svim drugim modelima. Poseduje telefon, DVD plejer, „home theatre” sistem kao i TV set.Bio je procenjen na oko 60.000 dolara.

krevet Majesty VI-Spring
Majesty Vi-spring” krevet je izradio poznati Jeb Anstoz, a poseduje više od šest hiljada opruga. Od materijala korišćeni su pamuk, kašmir i svila. Dizajnu je takođe pridodato nekoliko slojeva srebra i zlata u pojedinim segmentima.Košta 84.425 dolara.
„Quantum Sleeper” izgleda kao da je izašao iz nekog od filmova Džejms Bonda. Ima program da potpuno zaključate krevet, ventilacioni sistem, alarm protiv uljeza, toalet, detektor pokreta pa čak i senzor za kiseonik.Prva cena bila je 160.000 dolara.

krevet Parnian Furniture
„Parnian Furniture” je ručno je izradio Abdolahaj Parnian i bilo mu je potrebno skoro godinu dana. Krevet poseduje nekoliko ekstra pogodnosti kao što su Swiwel TV, držači za iPad kao i tajni skriveni odeljci. Izrađen je od drveta, nerđajućg čelika i zlata.Prva cena bila je 210.000 dolara.

krevet jado steel style gold
„Jado Steel Style Gold”sa framom izrađenim od Swarowski kristala nudi kombinaciju luksuza i komfora. Pored toga njegovi vlasnici mogu koriste brojne gedžete i pogodnosti, kao što su: Plej Stejšn, DVD plejer, pristup internetu i surround zvučni sistem. Prva cena bila je 676.550 dolara.

krevet Magnetic Floating
„Magnetic Floating”, ni manje,ni više nego lebdi u vazduhu. Dizajner iz Holandije koji ga je izradio, ugradio je u ovaj krevet magnete koji teže oko 700 kilograma. Upravo oni omogućavaju krevetu da bezbedno lebdi dok je čvrstim žicama blokiran za zid.Prva cena bila je  1.6 miliona dolara.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar