KUDA NA MEDENI MESEC: Što dalje, to lepše…

KUDA NA MEDENI MESEC: Što dalje, to lepše…


Medeni mesec i dalje opstaje kao izraz za najlepša putovanja nakon sudbonosnog “da”, ali za većinu mladenaca to je ustvari tek sedmodnevni aranžman.

Za razliku od naših baka koje su bile zadovoljne putovanjem u Opatiju , Dubrovnik ili na Hvar, naše majke su birale Pariz, Rim, Veneciju, Madrid, a današnje devojke su oduševljene destinacijama za koje njihove majke i bake pre trideset ili pedeset godina nisu ni čule.

Venecija
Istina na spisku najlepših gradova za mladence ipak su opstali Pariz, Venecija, Rim, Beč, Amsterdam, ali udaljene destinacije su ipak popularnije.

beč, austrija

Mladenci se danas dvoume da li da putovanje iz snova bude Bali, Bahami, Santorini, Aruba, Havaji, Ibicu, Maldivi, Dubai…

bahami

Slikama sa društvenih mreža na kojima se novopečeni supružnici srećno osmehuju, teško je odoleti iako je za takve uspomene potrebno izdvojiti najmanje hiljadu evra. Kao razlog zašto je potrebno otići na što udaljenije destinacije, mladenci obično navode živopisne plaže, zanimljivu zabavu,neobičnu hranu,rečju to je prilika da se bar jednom u životu vidi delić tog dalekog sveta.

maldivi

Medeni mesec u nekom od evropskih gradova je klasičan izbor koji, osim zanimljivosti nudi malo više istorije, šopinga, ali i manje avanturističkih izazova. Većina ljudi ih obiđe već na svojim prvim turističkim putovanjima,pa medeni mesec mnogima bude kao već viđeni film.

Omiljene gradove iz vremena naših baka više niko ne razmatra kao mesto najlepšeg putovanja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar