Život
18.03.2022. 16:07
Promo

Festival planeta Zemlja

Lepa akcija: Pančićeve omorike u školskim dvorištima

sadnja
Izvor: Shutterstock

Udruženje građana "Festival planeta Zemlja“ pokrenulo je akciju sadnje Pančićeve omorike, a cilj je da se smanji loš uticaj na klimatske promene, da se ekosistem podigne na viši nivo, kao i da vazduh bude čistiji.

"Od osnivanja se trudimo da pomognemo školama u Beogradu i Srbiji na različite načine kroz organizaciju stručnih i edukativnih poseta među školama kako u zemlji, tako i u inostranstvu kako bi se razmenila znanja i iskustva, obilaske prirodnim rezervatima, organizacijom više kulturno umetničkih događaja, a sada. i ovom akcijom ukrašavanja dvorišta jedinstvenom Pančićevom omorikom. Zahvalni smo na podršci McDonald'su i svim ostalim partnerima na projektu, jer zajedno činimo dobre stvari”, rekao je Aleksandar Srećković iz udruženja “Festival planeta Zemlja”.

Kompanija McDonald's će tokom 2022. godine donirati 185 sadnica Pančićeve omorike koje će biti zasađene u dvorištima osnovnih škola u osam gradova Srbije u kojima kompanija ima restorane – Beograd, Pančevo, Novi Sad, Subotica, Velika Plana, Kragujevac, Stara Pazova i Niš.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve