Život
18.08.2021. 21:10
R.E.

I to je moguće

Lubenice koje staju u žensku torbicu

lubenice
Izvor: Shutterstock

Grčki farmer proizveo je mini lubenice veličine od oraha do teniske loptice, čija težina ne prelazi 200 grama.

Spolja izgledaju kao obične lubenice, ali su iznutra meke, a koštice su raspoređene u sredini kao i kod lubenica regularne veličine.

Farmer Panajotis Jiltidis iz mesta Neo Ajoneri iz oblasti Kilkis na severu Grčke, u šali kaže da su njegove lubenice kao stvorene za žensku večernju torbicu, jer su neke od njih tek nešto malo veće od karmina.

On je za radio stanicu agencije MIA ispričao da se na ovaj poduhvat odlučio kada mu je stariji čovek iz Izraela poslao semenje.

"Ljudi su ovde posvećeni kultivaciji lubenica i dinja i ja sam u početku sumnjao. Ove godine, međutim, vidim da smo na pravom putu", rekao je Jiltidis, poznat po uzgoju voća i povrća uz zvuke klasične muzike, prenosi Greek reporter.

Farmer priča da je nedavno pokazao mini lubenice vlasniku restorana i prodavcu organske hrane na Halkidikiju, koji su pokazali interesovanje.

Priznaje, međutim, da uzgoj mini lubenica nije profitabilan jer to voće mora da razvije obilno lišće da bi se dobila lubenica od 150 grama.

Grčka je šesta zemla na svetu po izvozu lubenice.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako namirnice koje jedemo utiču na životnu sredinu
kupovina, hrana

Kupujte odgovorno

15.07.2021. 08:00

Kako namirnice koje jedemo utiču na životnu sredinu

Sa razvojem naše svesti o zdravoj ishrani, dolazi i upliv različitih svetskih trendova u vei sa tim, koji su postali sve dostupniji zahvaljujući globalizaciji. Ipak, ovi trendovi sa sobom nose i određene posledice po životnu sredinu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
09.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve