Život
15.08.2019. 15:52
R.E./Promo

Matematička gimnazija prvi put na prestižnom kampu "Maths Beyond"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon velikog uspeha na 23. Balkanskoj juniorskoj olimpijadi, učenik Matematičke gimnazije, Vukašin Mihajlović, će uz podršku kompanije Frikom otputovati u Poljsku na prestižan matematički kamp "Maths Beyond Limits 2019", gde će imati priliku da stekne nova znanja iz ove oblasti.

Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije, koja se poslednjih godina istakla po rezutatima ostvarenim na svetskim i domaćim takmičenjima, rekao je da mu je izuzetno drago što će njegov učenik imati priliku da bude deo kampa koji okuplja najtalentovanije matematičare iz 25 zemalja.

"Ponosni smo na to što se naši učenici svake godine vraćaju sa medaljama sa međunarodnih i domaćih takmičenja. Kako bi to postigli neophodna je podrška kojom će biti obezbeđena sredstva neophodna za njihovo učešće i zbog toga smo zahvalni kompaniji Frikom koja je to prepoznala", dodao je.

"Već duže vreme naši matematičari nižu uspehe, zbog toga smo mi kao društveno odgovorna kompanija želeli da pružimo podršku u njihovom daljem obrazovanju“, rekla je Ivana Dukić, direktor marketinga kompanije Frikom.

Matematička gimnazija u Beogradu jedna je od najtrofejnijih škola u svetu sa više od 500 medalja sa međunarodnih olimpijada.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve