MEGAN MARKL UREĐUJE NASLOVNU VOGUE-A: 15 hrabrih žena kao snaga za promene

MEGAN MARKL UREĐUJE NASLOVNU VOGUE-A: 15 hrabrih žena kao snaga za promene

Shutterstock


Umesto da se pojavi na naslovnoj strani poznatog britanskog magazina Vogue, Megan Markl, kao prva žena iz kraljevske porodice koja uređuje septembarsko izdanje ovog časopisa, odlučila je da sebe izostavi sa naslovnice.

Druge kraljevske žene pojavljivale su se nekoliko puta u tom magazinu: Princeza Dajana tri puta, princeza Ana nekoliko, a vojvotkinja od Kembridža se pojavila na naslovnici izdanja 100. godišnjice u junu 2016. godine.

Čelnici “Voga” su prvobitno želeli da se Megan pojavi na naslovnici među ženama koje su inspiracija svetu, što je ona odbila jer je, kako kaže, “suviše pretenciozno”.

Ona je za naslovnu stranu izabrala 15 hrabrih žena kojima se divi. Među njima su glumica i aktivistkinja Džejn Fonda, novozelandska premijerka Džasinda Ardern, glumica Selma Hajek, šesnaestogodišnja aktivistkinja Greta Tanberg…

Vogue

Međutim, Markl se ponovo suočila sa ozbiljnim kritikama dela javnosti. I ovaj put potpuno neopravdano. Njoj su zamerili što nije izabrala žene iz prosvete, zdravstva, prava… Takođe, neki smatraju ovaj potez Meganinog uređivanja najradiklanijim u stogodišnjoj istoriji časopisa i veoma riskantnim s obzirom na to da je septembarsko izdanje najvažnije u čitavoj godini.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar