MISTERIJA BERLINSKOG PODZEMLJA: Ko je napravio spavaću sobu u metrou?! (FOTO)

MISTERIJA BERLINSKOG PODZEMLJA: Ko je napravio spavaću sobu u metrou?! (FOTO)


Kožna bela sofa. Zidovi ukrašeni tapetama u karo dezenu, a njima okačen Matisov poster i minijaturna ikona Bogorodice. Krevet sa plavom posteljinom, luster od pirinač papira. Na podu roman Ratovi zvezda i katalog afričkih gudačkih instrumenata.

Radnici podzemne železnice sredinom januara slučajno su u berlinskom metrou naišli na ovu neobičnu sobu za koju su u prvi mah pomislili da je napušten filmski set. Ali, kada su proverili, saznali su da ništa nije snimano što ih je dodatno zbunilo. Za pronađene postere, nameštaj i knjige ocenili su da predstavljaju opasnost od izbijanja požara, pa su ih brzo uklonili.

Posle mesec dana, anonimni radnik poslao je mejlom fotografije spavaće sobe otkrivene u metro najpoznatijem berlinskom listu.

ZBUNJENI BERLINCI Ko spava u ovoj sobi?

ZBUNJENI BERLINCI Ko spava u ovoj sobi?

Da misterija bude još veća, početkom marta se u podzemnom prolazu na drugom kraju grada pojavio sličan prizor – ovog puta pronađeno je dvorište sa ogradom, baštenskim patuljkom, krevetom u cvetnom dezenu i mačkom koja gleda kroz prozor.

Od tada Berlinci spekulišu o tome koji umetnik se krije iza neobičnih “soba” u podzemnim prolazima grada i o čemu se zapravo radi. U oglasu koji je bio postavljen na sajtu Airbnb, ispod fotografije sobe pisalo je:

“Centar grada, blizu U9 linije. Podseća na potkrovlje, u retro stilu. Stan je potpuno sređen i moderan u relativno mirnom okruženju (bez obzira kakve sušalice imate na ušima). Savršen za putnike i teške spavalice”.

(The Guardian)

loading...

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar