MODERNA: Počeli smo testiranje među adolescentima

MODERNA: Počeli smo testiranje među adolescentima

EPA-EFE/CJ GUNTHER


Farmaceutska kompanija Moderna saopštila je danas da je dala prvu dozu vakcine u drugom delu poslednje faze testiranja kandidatima koji spadaju u starosnu grupu između 12 i 18 godina, preneo je Rojters.

Testiranje se odbija u saradnji sa Biomedicinskim naprednim istraživačkim i razvojnim telom (BARDA), koji je deo ministarstva zdravlja u SAD.

Povezane vesti – NAUČNICI: Našli smo lek koji sprečava širenje korone za 24 sata

“Zadovoljstvo nam je da saopštimo da smo krenuli u drugi deo poslednje faze testiranja kod zdravih adolescenata u SAD. Naš cilj je da sakupimo dovoljno podataka do proleća 2021, kojima bi se odobrila upotreba naše vakcine u nastavku školske godine”, rekao je Stefan Bansek, izvršni direktor Moderne, a preneo sajt Biznis vajer.

Shutterstock

Shutterstock

On je dodao da je ohrabren preliminarnim rezultatima i analizama treće faze testiranja među starijima od 18 godina, dok testiranje među adolescentima značajno pomaže da se osigura bezbednost i efikasnost vakcine među mlađom populacijom.

Povezane vesti – MODERNA: Dokazana efikasnost, tražićemo hitno odbrenje FDA

“Nadamo se da ćemo uspeti da isporučimo sigurnu vakcinu i da damo zaštitu adolescentima, tako da mogu da se vrate u školu u normalnim uslovima”, rekao je Banset.

Moderna planira da sa dve doze u razmaku od 28 dana testira 3.000 adolescenata u SAD.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar