Život
26.12.2022. 17:45
Beta

Suvi Do

Monika koju je oteo Malčanski berberin dobila novu kuću

1
Izvor: Shutterstock

Devojčica iz Suvog Dola kod Niša Monika Karimanović, koja je pre tri godine bila oteta, dobila je svoj dom pošto je dograđena i rekonstruisana kuća njenog dede. 

Monika i njeni roditelji do sada su živeli u jednoj sobi porodične kuće, a sada su dobili dodatnih 40 kvadrata stambenog prostora.

U akciji dogradnje kuće učestvovali su grad Niš, privatna i javna preduzeća i brojni donatori.

Aleksandra Karimanović, Monikina majka, zahvalila se svima koji su pomogli da njena ćerka dobije svoju sobu i rekla da novih 40 kvadrata stambenog prostora za njih predstavljaju novi početak.

"Monika je dobila sobu koja joj je potrebna za učenje. Bilo nam je pretesno u staroj kući. Ona je već odrasla, prvi razred je srednje škole i hoće da pozove ponekad društvo. Nadam se da ćemo ostvariti u novoj kući barem pola onoga što planiramo", rekla je Karimanović. 

Robert Karimanović, Monikin otac takođe se zahvalio svima koji su učestvovali u dogradnji kuće.

"Danas sam najsrećniji čovek na planeti, jer je moja ćerka dobila svoju sobu, koju nije imala, tako da može jače da uđe u život, i gura dalje", izjavio je on.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da Monika konačno ima svoj dom i može bezbrižno da nastavi detinjstvo.

"Događaje od pre tri godine ne možemo da vratimo i sve to kroz šta je ona prošla, ali ovo je mali doprinos da njeno odrastanje bude detinjstvo koje će ona da pamti po dobrom i u ovoj kući", rekla je Sotirovski.

Moniku Karimanović oteo je, 20. decembra 2019. godine na putu do škole u Brzom Brodu, Ninoslav Jovanović iz Malče, poznatiji kao Malčanski berberin.

Devojčica je oslobođena posle desetodnevne potrage, a otmičar je uhvaćen 5. januara 2020. godine na groblju u rodnom selu.

Viši sud u Nišu osudio ga je na doživotnu robiju, ali je preminuo 8. jula ove godine u bolnici u Požarevcu, pošto mu je pozlilo u Kazneno-popravnom zatvoru u tom gradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve